Deel dit nieuws

Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?

9 november 2021  

Coronasteun stopt, wat nu?

Een heleboel steunmaatregelen van de overheid gelden sinds 1 oktober niet meer. Maar waar kun je als zzp’er dan nog wel terecht voor steun? Wij hebben de tips voor je op een rij gezet.

De Kamer van Koophandel

Heb je een ondernemersvraag, dan kun je natuurlijk bellen met het KvK-adviesteam. Ze staan voor je klaar en zijn tijdens werkdagen te bereiken op: 0800 2117.

Jouw gemeente

Ook binnen jouw eigen gemeente kun je steun krijgen. Denk bijvoorbeeld aan bij- en omscholingssubsidies. Een paar tips:

  • Nederland leert door

Volg gratis cursussen en opleidingen. Leer bijvoorbeeld hoe je foto’s bewerkt of hoe je blogs en columns schrijft. Er zijn tientallen cursussen en opleidingen te volgen. Neem er eens een kijkje.

  • STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 gaat het STAP-budget in (Stimulering Arbeidsmarkt Positie). Je mag dan als werkende óf werkzoekende een budget van maximaal €1.000,- aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Ook een sterkere positie krijgen op de arbeidsmarkt? Maak dan gebruik van deze regeling!  

  • Naar ander werk begeleiden

Lukt het je niet om nieuwe opdrachtgevers te vinden of ben je er veel kwijtgeraakt tijdens de coronacrisis? Doe dan een beroep op de hulp van een van de mobiliteitsteams. Er zijn in totaal 35 teams verdeeld over Nederland die helpen bij het maken van een persoonlijk ontwikkelplan. Het plan geeft jou hopelijk weer een zetje in de richting van nieuwe opdrachtgevers of wie weet wel een nieuwe baan of samenwerking!

  • Schuldhulpverlening

Ben je in de financiële problemen gekomen? Wacht dan niet langer en neem direct contact op met jouw gemeente. Zij geven jou advies en helpen met een eventuele aanvraag voor schuldbemiddeling of schuldsanering.

Terugbetaling coronasteun

Lukt het niet om de financiële coronasteun terug te betalen en heb je hier hulp bij nodig? Ga dan na bij welke partij je de steun aanvroeg en neem direct contact op. Wacht hier niet mee. Op deze pagina vind je informatie over het terugbetalen van de regelingen.

Succes in deze tijden én met het vinden van de juiste steun. Er zijn nog een paar regelingen die doorlopen. Kijk hier voor alle informatie over die steun.  

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Corona-steunpakketten met drie maanden verlengd, wat betekent dit?
Let op: doe voor 8 mei aangifte inkomstenbelasting
Compensatie voor vrouwelijke ondernemers
Win een leven lang gratis boekhouden!
Bitcoin sinds half mei meer waard
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws