Deel dit nieuws

Winkeliers spannen kort geding aan tegen PostNL

3 augustus 2016  

Kort geding tegen PostNL

Winkeliers met een pakketpunt van PostNL eisen meer geld van het postbedrijf. Ze spannen een kort geding aan, zegt branchevereniging VVP in het NOS Radio 1 Journaal.

Tarieven verlaagd

Doordat PostNL de tarieven voor pakketten heeft verlaagd, loopt een winkelier gemiddeld € 9000,- mis. Volgens Gert Koudijs van de VVP was het eerst al geen vetpot, maar nu blijft er helemaal weinig over. "De vergoedingen zijn eenzijdig met 25 tot soms wel 40 procent verlaagd. Dat is buiten proportie en doet geen recht aan het werk van de winkeliers."

Eerst kregen winkeliers zo’n € 0,30 voor het afhandelen van een pakket, nu is dat minder dan € 0,20. Volgens Koudijs verdienen winkeliers ook bijna niets extra’s aan mensen die een pakketje komen ophalen. "Uit onderzoek blijkt dat het te verwaarlozen is. Het gaat om een percentage van nul komma nul nog wat. U kent het wel: mensen hebben haast, halen snel het pakketje en gaan weer weg."

Stoppen met pakketpunt

Koudijs denkt dat veel winkeliers zitten te denken om te stoppen met het pakketpunt. "Er is veel boosheid en emotie op de winkelvloer. Veel winkeliers zeggen dat ze iets anders met de ruimte gaan doen als er vandaag geen goed resultaat uit het kort geding komt."

Versimpelde handelingen

Volgens PostNL zijn de tarieven verlaagd, omdat de handelingen die een winkelier doet versimpeld zijn. Koudijs ziet dit anders: "We zien dat PostNL een aantal pilots heeft om het proces te versimpelen, maar die voornemens moeten nog wel uitgerold worden. Wij zeggen: ga eerst die verbeteringen eens doorvoeren en pas dan de tarieven aan, niet andersom."

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws