Deel dit nieuws

Webwinkel krijgt boete vanwege overtreden terugbetalingsregels

28 september 2016  

Webwinkel TOM overtreedt de regels voor terugbetaling aan klanten die een aankoop willen annuleren. Voor het overtreden van de regels krijgt de onderneming een boete van een half miljoen euro. TOM verkoopt onder andere fietsen en sportkleding.

Wie online iets koopt, heeft het recht om tot veertien dagen na ontvangst zonder opgaaf van reden te retourneren. De verkoper is verplicht om het gehele aankoopbedrag inclusief eventuele verzendkosten terug te betalen. Er mag een tegoedbon worden uitgegeven wanneer er ook met een tegoedbon is betaald.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt dat TOM de regels bewust heeft overtreden. De onderneming verzon allerlei smoesjes om onder de terugbetaling uit te komen of het af te handelen met een tegoedbon.

Overtredingen

TOM stortte het geld te laat terug en hield vaak het bedrag aan verzendkosten in eigen zak. Daarnaast gaven zij klanten misleidende en onjuiste informatie over hun rechten.

Volgens de ACM is het belangrijk dat consumenten zonder problemen kunnen annuleren en hun geld terugkrijgen. De ACM wil harder gaan optreden tegen webwinkels die de terugbetalingsregels overtreden en heeft al meerdere webwinkels onder de radar.

Uitkomst

TOM is het niet eens met het boetebesluit van de ACM. De onderneming zegt dat er onzorgvuldig onderzoek is verricht. Daarnaast zouden de beschuldigingen niet overeenkomen met het onafhankelijke klanttevredenheidsonderzoek.

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws