Deel dit nieuws

Brexit slecht voor Nederlandse bedrijven?

3 april 2017  

Brexit-Nederland

Sinds vorige week is het officiële verzoek van de brexit ingediend. De gevolgen beginnen zich tonen. Schotland wil misschien toch weer onafhankelijk worden en wat gaat Ierland doen? Er gaat misschien (opnieuw) geruzied worden Gibraltar. En wat zullen de economische gevolgen zijn voor Nederland? We gaan het zien.

Europese handel

De Europese Unie is ooit opgericht om vrije handel te creëren. Deze vrijhandel is een van de redenen geweest waardoor de Nederlandse economie de laatste tientallen jaren zo gegroeid is. Ook met Groot-Brittannië wordt veel handel gedreven. Deze vrije handel met het land zal nu dus anders worden ingericht. Bedrijven die veel handel drijven met het Verenigd Koninkrijk gaan waarschijnlijk dus veel last krijgen van de brexit. Ook zzp’ers die in veel met of in het land werken zullen dus veel gaan merken van de uittreding van Groot-Brittannië.

Juiste afspraken

Kredietverzekeraar Euler Hermes gaf al aan dat honderden Nederlandse bedrijven het gevaar lopen failliet te gaan door de brexit. De nadelige gevolgen zijn groter dan dat er nu gedacht wordt. Vooral bedrijven in de logistiek, industrie en agrarische ondernemingen zijn kwetsbaar volgens de verzekeraar. De economie zou dus zomaar een deuk kunnen oplopen, terwijl het nu juist zo goed gaat met de Nederlandse economie. Als jij als zzp’er veel met Engelse bedrijven werkt, is het dus belangrijk goed de ontwikkelingen in de gaten te houden.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Kansen voor Britten na brexit
Brexit zorgt voor lagere economische groei
Vertrouwen ondernemers blijft hoog, ondanks Brexit
Personeelskrapte in de bouw weer op oude niveau
Begin 2022 goed. Sluit je boekhouding van 2021 af!

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws