Deel dit nieuws

Personeelskrapte in de bouw weer op oude niveau

28 december 2021  

De krapte in personeel op de bouw is weer op het niveau van voor de coronacrisis. Het is lastig om bouwpersoneel te vinden maar het is zeker zo lastig het personeel te behouden. Hoe speel je daar als werkgever op in? Wij hebben dé tips voor je.

1) Creëer een fijne, betrokken werkomgeving

Ben betrokken bij je personeel. Weet waar ze mee bezig zijn. Geef ze verantwoordelijkheid en aandacht. Laat ze eens meekijken op een andere afdeling en kennismaken met alle lagen van het bedrijf. Zorg goed voor je mensen. Faciliteer bijvoorbeeld sportlessen of geef ze korting op de sportschool.

2) Maak alles bespreekbaar

Probeer zo open mogelijk naar elkaar te zijn. Zorg ervoor dat mensen problemen bespreekbaar maken en met je in gesprek gaan. Laat ze weten dat er naar ze geluisterd wordt en dat ze altijd binnen mogen lopen voor een gesprek. Laat ze ook eens vertellen wat ze van het werk en het bedrijf vinden en onderzoek waar het beter kan.

3) Laat medewerkers door ontwikkelen

Zit iemand op de juiste plek in het bedrijf? Kan iemand zich nog ontwikkelen op een bepaald gebied? Geef mensen de kans zich te blijven ontwikkelen. Biedt bijvoorbeeld opleidingen aan die mensen in korte tijd kunnen volgen of ga aan de slag met iemands persoonlijke ontwikkeling tijdens een persoonlijk ontwikkelingstraject. Wat heeft iemand daar voor nodig? Zet het samen op papier en plan eens in de zoveel tijd een gesprek in.

Hopelijk kun je vooruit met deze tips! Veel succes in het nieuwe ondernemersjaar.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

In september daalde de werkloosheid
Steeds meer snelgroeiende bedrijven
Begin 2022 goed. Sluit je boekhouding van 2021 af!
Minder mensen starten een bedrijf
Meer regels voor flexwerk
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws