Deel dit nieuws

Hoe werk jij tijdens de hitte?

21 juni 2017  

Wat een warmte hè? Heerlijk toch, als je aan het water kunt liggen. Maar wij moeten gewoon werken. Hoe zorg je dat je het volhoudt? Hou je aan een hitteplan.

Schadelijk

De warmte kan voor veel schade zorgen. Denk hier niet te licht over. Zorg dat je scherp blijft. En volg deze tips:

Drinken!

Eigenlijk een heel erg overbodige tip zou je denken. Maar je zult niet de eerste zijn die te weinig (water) drinkt met deze dagen. Blijf dus drinken! Vooral water, maar het is ook goed om af en toe een sportdrank te nemen. Hier zitten suikers en zout in om jezelf bij te tanken. Deze kun je trouwens ook heel makkelijk zelf maken. Mix half om half water en appel- of sinaasappelsap en doe er een beetje zout bij. Is heel gezond voor als je veel vocht verliest. En dat doe met je deze dagen!

Rustiger aan doen

Ik wil ook iedere dag knallen, hard doorwerken. Het is een van de belangrijkste onderdelen van succesvol worden. Maar werk in deze hitte niet te lang aan een stuk door. Neem extra pauzes en breng deze in een koele ruimte door. Probeer op warme dagen het rustigere werk te doen. Bedenk je dat het belangrijker is om gezond te zijn, dan om maar door te blijven werken.

Koelen

Zorg voor ventilators en, als het even kan, airco’s. Zit je binnen, maar toch in de zon? Dek de ramen zo veel mogelijk af. Het werkt trouwens het best als je aan de buitenkant het raam afdekt.

Tropenrooster

In principe kun jij als zzp’er zelf je uren indelen. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Als je dit kunt, probeer dan zoveel mogelijk vroeg in de ochtend en later op de dag te werken. Pak je rust op het heetst van de dag, dus tussen 12 en 15 uur.

Fysiek/buiten werk

Werk je veel buiten of doe je fysiek werk? Dan is het helemaal opletten geblazen. Probeer zoveel mogelijk uit de directe zon te blijven. Smeer je goed in. Ga hier niet stoer over lopen doen. Bescherm je tegen de zon. Zorg voor beschutting, bijvoorbeeld met een parasol. Bedenk je ook dat door de warmte je concentratievermogen afneemt. De kans op bedrijfsongevallen wordt daardoor groter. Let dus goed op. Merk je dat de hitte even te veel wordt en dat het onveilig wordt voor jou en de mensen met wie je werkt? Neem een pauze. Je wilt niet dat je achteraf denkt: had ik maar rustiger aan gedaan.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Nieuwe coronamaatregelen op komst
Reizen en corona, hoe zit dat?
Wereld Wachtwoord Dag
Zzp'ers minder vaak bedrijfsongeval dan werknemers
Is jouw beroep nog wel te verzekeren?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws