Deel dit nieuws

Veel zzp’ers nog steeds niet verzekerd

11 juli 2017  

Zzp'ers-vaak-niet-verzekerd

80,3% van de zzp’ers had zich in 2015 niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dit is ongeveer hetzelfde percentage als een jaar eerder (79,8%).

Ook het percentage zzp’ers met een lijfrente blijft erg laag. Slechts 10% betaalt premie voor lijfrente. Dit blijkt uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2017 van het CBS en TNO.

Ondernemers met personeel

De zelfstandigen met personeel (zmp’ers) zijn vaker verzekerd dan zzp’ers. 33,5% van de zmp’ers hebben een aov en 17,2% een lijfrente.

Te duur

Vooral oudere en jongere zzp’ers hebben (nog) geen aov afgesloten. De belangrijkste reden om geen aov te hebben, is omdat het te duur zou zijn.

Pensioen

Ook heeft een kwart van de zzp’ers (nog) geen pensioen geregeld. Ook hiervoor worden de kosten als belangrijkste reden gegeven. Meer dan de helft van de zzp’ers de geen pensioen heeft geeft aan dit niet te kunnen betalen. Ruim een kwart is er nog niet aan toegekomen en 20% geeft aan dat het pensioen nog ver weg is. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Heeft jouw bedrijf waterschade opgelopen?
Begin 2020 een voorstel voor verplichte zzp-verzekering
41% zzp'ers heeft niks geregeld tegen arbeidsongeschiktheid
Pensioenakkoord? Verplichte AOV voor zzp'ers
Minder zzp'ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid

Bericht: Ik werd op mijn 55 ste uit de verzekering geknikkerd . Bouw te gevaarlijk werk vinden ze en van alles geprobeerd maar geen succes . Ze willen me niet meer verzekeren tegen een normale premie .

Geplaast door: Anoniem

Datum en tijd: 07/11/2017 18:19:30

Bericht: Vanaf 1998 tot 2016 ongeveer 160.000 euro aan premie betaald.In 2016 wegens arbeidsongeschiktheid in totaal 3600 euro aan uitkering ontvangen van Delta Lloyd. (1200 euro minus de premie maakt 600 netto in de maand. Direct ging de stofkam door mijn dossiers, werd als een crimineel behandeld....uiteindelijk bleek alles te kloppen maar ik was helemaal klaar met deze witteboorden criminelen. Direct mijn verzekering opgezegd en nu tot volle tevredenheid bij een Broodfonds, veel meer van deze tijd en uit de greep van de verzekeraar! Daarnaast nog wel een ongevallenverzekering afgesloten van 5 tientjes per jaar die bij invaliditeit 130.000 euro uitkeert

Geplaast door: Anoniem

Datum en tijd: 07/11/2017 22:54:58

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws