Deel dit nieuws

Verplichte AOV voor zzp’ers?

2 oktober 2018  

Gisteren was het weer zover. Nu was het de werkgeversvereniging AWVN die met het voorstel kwam over een verplichte AOV voor zzp’ers. ‘Nee!’ vindt ZZP Nederland.

Het gaat er al jaren over: moeten zzp’ers verplicht worden een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten? Nu zijn er honderdduizenden ondernemers niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Als deze zzp’ers iets overkomt, komen ze alleen in aanmerking voor een bijstandsuitkering. De AOV is voor veel kleine zelfstandigen veel te duur én sommige groepen, zoals oudere ondernemers, of zzp’ers met een risicoberoep (zoals beroepen in de bouw) komen niet eens in aanmerking voor een AOV.

AWVN

Werkgeversvereniging AWVN was eerst nog tegen een verplichte verzekering voor zzp’ers. Nu heeft het gisteren aangegeven toch voorstander te zijn. In Trouw zei de vereniging gisteren dat de groep ondernemers zonder verzekering steeds groter wordt. Als iedereen een AOV moet hebben, wordt dit probleem vanzelf opgelost.

ZZP Nederland

Stichting ZZP Nederland is tegen verplichte verzekeringen voor zzp’ers. Je moet zelfstandigen niet opzadelen met allemaal verplichtingen. De stichting verbaast zich dat een werkgeversvereniging zich bemoeid met verzekeringen voor zzp’ers.

Ook het kabinet wil trouwens geen verplichte AOV. Dit bleek een jaar geleden al bij de nieuwe plannen voor de komende jaren. Zo’n verplichte verzekering zal er dus voorlopig nog niet komen.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Heeft jouw bedrijf waterschade opgelopen?
Begin 2020 een voorstel voor verplichte zzp-verzekering
41% zzp'ers heeft niks geregeld tegen arbeidsongeschiktheid
Pensioenakkoord? Verplichte AOV voor zzp'ers
Minder zzp'ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws