Deel dit nieuws

Nibud: Verplicht pensioen voor zzp’ers

4 oktober 2018  

Het valt wel op, was het begin deze week nog AWVN die verplichte AOV voor zzp’ers wilde, nu begint het Nibud over een verplicht pensioen voor iedereen. Dus ook voor zzp’ers.

Een keer in de zoveel tijd begint er weer een organisatie over verplichte dingen voor zzp’ers. Vaak gaat het dan over verzekeringen en pensioen. Werkenden in loondienst moeten vaak verplicht meebetalen aan verzekeringen en pensioen. Veel zzp’ers zijn juist voor zichzelf begonnen om zelf alles te bepalen. Werktijden, (uur)tarieven én waar ze hun geld aan uitgeven.

Verplicht pensioen

Nu komt het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, met een rapport (dat trouwens gefinancierd wordt door Independer). In dit rapport staat dat steeds meer mensen na hun pensioen moeilijk rondkomen. Het Nibud wil daarom dat iedereen automatisch genoeg pensioen opbouwt. Ook zelfstandigen moeten automatisch premie betalen voor pensioen. Zo moet er genoeg geld worden opgebouwd, zodat iedereen genoeg geld heeft om ook na het pensioen nog rond te kunnen komen. 

Of zo'n verplicht pensioen er gaat komen is nog de vraag. Er wordt wel gewerkt aan een nieuw pensioenstelsel. Dat moet ook wel. Veel mensen worden steeds ouder en zijn dus langer met pensioen dan vroeger. Dit geld moet ergens vandaan komen. Of dat gaat gebeuren met een verplicht pensioen voor iedereen zal de komende tijd moeten blijken. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Meer zzp'ers positief over hun financiën
Aantal gepensioneerden stijgt steeds minder hard
Pensioenakkoord? Verplichte AOV voor zzp'ers
Pensioenfonds Zorg en Welzijn wil proef met verplicht zzp-pensioen
Mannen bouwen meer pensioen op dan vrouwen
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws