Deel dit nieuws

Koopwoningen duurder, maar minder verkocht

25 januari 2019  

In 2018 zijn koopwoningen 9% duurder geworden in vergelijking met 2017. Wel daalde het aantal verkochte woningen volgens het CBS met 9,7%, naar 218 duizend.

Sinds 2016 werden koopwoningen ieder kwartaal duurder, maar werden er ook iedere keer meer verkocht. Nu daalt het aantal verkochte huizen voor het eerst sinds dat jaar, terwijl de prijzen nog wel steeds stijgen. In het laatste kwartaal van 2018 werden er dus ruim 218 duizend huizen verkocht, 9,7% minder dan in hetzelfde kwartaal van 2017. Maar toch is dit nog wel het op een na hoogste aantal verkochte huizen. Het aantal daalt dus wel, maar is nog steeds erg hoog.

In iedere provincie daalde het aantal verkochte huizen. De grootste daling was in Zuid-Holland (18,3%) en Flevoland (17,5%). In deze provincies stegen, samen met Noord-Holland), ook de prijzen het hardst, tussen de 10,3% en 11,3%. De grootste daling was te vinden bij appartementen, hiervan werden er bijna 24% minder van verkocht. Dit heeft misschien ook iets te maken met de prijsstijging van appartementen. De prijs van appartementen steeg in verhouding namelijk harder dan andere woningtypen. De prijs van appartementen steeg met bijna 13%, terwijl de overige woningtypen met zo’n 7,5-8,9%.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Omzet industrie daalt verder
Kwart bedrijven heeft personeelstekort
270 bedrijven failliet vorige maand
Productie industrie daalt verder
Prijzen stijgen met 2,5%
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws