Deel dit nieuws

Prijzen stijgen, lonen nog niet

13 juni 2019  

De consumentenprijzen zijn volgens het CBS vorige maand weer gestegen, met 2,4%. Dit is iets minder dan de 2,9% waarmee de prijzen stegen in april.

Dit komt onder andere doordat er minder feestdagen in mei vielen dit jaar. Rondom feestdagen zijn bijvoorbeeld vakanties duurder dan normaal. Ook de prijs van benzine steeg wel, maar minder hard dan in april.

Sinds juli vorig jaar stegen de consumentenprijzen iedere maand met meer dan 2%. Dit zijn bijvoorbeeld producten, zoals boodschappen, benzine, huur, kleding en verzekering. Alles wordt dus iedere maand duurder. Als de lonen dan ook net zo hard stijgen, gaan mensen er niet op achteruit. De verwachting was dat de lonen de afgelopen jaren al zouden stijgen, zeker omdat er steeds minder personeel te vinden is. Maar dit is nog steeds niet het geval. De Nederlandse Bank verwacht dat dit nu toch eindelijk zal gaan gebeuren.

De werkloosheid daalt dit jaar nog verder, zodat bedrijven het nóg moeilijker krijgen moet goed personeel te vinden. De DNB denkt dat volgend jaar en in 2021 de lonen zullen stijgen met 2,8% en 2,9%.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Prijzen stijgen met 2,6%
Industrieproducenten steeds minder positief
Inkomen zelfstandigen stijgt met 6,4%
Koopkracht heel licht gegroeid
Transportsector groeit met 3,7%
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws