Deel dit nieuws

Inspirerende podcasts voor ondernemers

14 mei 2021  

Stap jij ’s ochtends nooit de deur uit zonder je favoriete podcast? Tegenwoordig kun je het onderwerp zo gek niet bedenken of er is wel een podcast over gemaakt.

Je kunt een podcast eigenlijk zien als een radioprogramma dat je downloadt of streamt en daarna altijd en overal kunt beluisteren. Je luistert dus niet naar een kwebbelende radio-dj of reclameblokken maar juist naar een onderwerp dat jou interesseert.

Podcasts voor ondernemers

We hebben een aantal inspirerende podcasts over ondernemen en ondernemers voor je op een rijtje gezet:

 1. How I Built This
  Een inspirerende podcast over hoe ondernemers een succesvol bedrijf opbouwden. Alle ins en outs over het ondernemen komen aan bod en de presentator praat met succesvolle ondernemers, zoals Ben en Jerry (Ben & Jerry’s ijs) en James Dyson (van de stofzuigers).
   
 2. Digital Dialogues
  Hoe ontwikkel je een inspirerend bedrijf? Op welk moment ben je een succesvolle ondernemer? Hoe blijf je elke dag gemotiveerd om aan de slag te gaan? Allemaal vragen die presentatrice Meike de Jong bespreekt met experts van o.a. Buienrader, PicNic en L’Oréal in haar podcast.
   
 3. The Brief
  Een interessante podcast over contentmarketing en de huidige media. Presentatoren Mark Schoones en Matthijs Tielman leggen het vuur aan de schenen bij de mensen die ze interviewen.
   
 4. Startup
  Een ideale podcast voor de startende ondernemer. Hoe ontdek je jouw ondernemersstrategie, wat kun je het beste doen als beginnend ondernemer en hoe kun je jezelf het beste ontwikkelen? Allemaal vragen die in deze podcast beantwoord worden.
   
 5. Vallen & Opstaan
  Inspirerende gesprekken met ondernemers, zoals Diederik Broekhuizen (The Best Social Media), Hussein Suleiman (Daily Paper), Vincent Patty (Noahs Ark en Top Notch), Marlies Dekkers (Marlies Dekkers Lingerie) en Duncan Stutterheim (ID&T).

Hoe maak ik mijn eigen podcast

Ben je met jouw bedrijf een bron van inspiratie voor anderen? Neem dan zelf eens een podcast op. Wij leggen je in ons blog: Een podcast opnemen: hoe doe je dat? uit hoe dat werkt!

De podcast-tips hierboven zijn allemaal te beluisteren via Spotify. Doe je voordeel met al die fijne inspirerende gesprekken en pas de inspiratie toe in je eigen bedrijf met misschien wel je eigen podcast! Veel succes.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Nog nooit zoveel ondernemingen in Nederland
Vanaf 1 juli 2021 veranderen er wetten en regels voor zzp’ers
Meer regels voor flexwerk
Corona-steunpakketten met drie maanden verlengd, wat betekent dit?
Bruto- en nettoloon, wat is het ook alweer?
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws