Deel dit nieuws

Lokaal- en online shoppen steeds meer in trek

7 december 2021  

Lokaal- en online shoppen steeds meer in trek

Het coronavirus is helaas nog steeds onder ons en dat heeft ook effect op het shopgedrag van de consument. We winkelen nu namelijk liever online en in de buurt dan in grote steden blijkt uit onderzoek van ABN Amro, INretail en Locatus.

In de vijf grote steden daalde het aantal bezoekers in de winkelgebieden met zo’n 20%. Een dagje op pad in een andere stad is dus minder populair.

Zo’n 45% van het winkelend publiek vindt een rustige winkel heel veel meerwaarde hebben. Ook lekker veel ruimte en een schone winkel binnenstappen zijn belangrijker geworden sinds de coronapandemie.

Met name het thuiswerken zorgt voor een grote toename aan het aantal online bestellingen. Iets minder dan een kwart van de mensen zegt meer online te kopen als ze thuiswerken. Dat heeft dus gevolgen voor de winkels in de steden.

Ondanks alles blijft de fysieke winkel populair. Bijna 70 procent van de respondenten shopt nog steeds het liefst in een stenen winkel, maar voelt zich door de maatregelen gedwongen meer via webshops te bestellen. Bron: De Ondernemer

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Win een leven lang gratis boekhouden!
Personeelskrapte in de bouw weer op oude niveau
Begin 2022 goed. Sluit je boekhouding van 2021 af!
Freelancer Of The Year is bekend!
Week van de Ondernemer
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws