Deel dit nieuws

Minder mensen starten een bedrijf

7 september 2021  

minder mensen starten bedrijf

De KvK meldt dat er in augustus van dit jaar minder mensen een bedrijf startten in Nederland dan in dezelfde maand vorig jaar. Onder andere door coronacrisis-problemen startten minder mensen een eigen onderneming.

De groothandel

De groothandel springt er met kop en schouders bovenuit. Daarin startten maar liefst een kwart minder mensen een bedrijf dan vorig jaar. Met name op het gebied van non-food consumentenartikelen. Voor het grootste deel komt dit door de productie- en leveringsproblemen die de coronacrisis heeft veroorzaakt. Het blijkt moeilijk om de voorraden aan te leggen die groothandels nodig hebben.

Ook de onzekerheid rondom de toekomst van de agrarische sector in Nederland zou kunnen hebben gezorgd voor de grote afname van het aantal starters in de land- en tuinbouw. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar zijn er 14% minder bedrijven in die sector gestart.

Aantrekkende arbeidsmarkt

Het lage aantal starters kan komen door de aantrekkende arbeidsmarkt. Momenteel zijn er weer meer vacatures en in sommige sectoren stijgen de lonen, waardoor het aantrekkelijker wordt om in loondienst te werken. Denk maar aan de horeca.

Altijd al gedroomd om voor jezelf te beginnen, maar vind je dat in deze tijden moeilijk? Wij geven je tips over hoe je toch kunt starten in tijden van crisis.

Bron: KvK

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Personeelskrapte in de bouw weer op oude niveau
In september daalde de werkloosheid
Meer regels voor flexwerk
ZZP Nederland: ‘Neem zzp’ers weer aan’
Zwangere zzp’ers nemen veel minder verlof
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws