Deel dit blog
ZZP-Forum

Facebook video update! 3 nieuwe aandachtspunten

16 augustus 2017   1013 keer gelezen  Marketing, ICT

Facebook video-update

Ben jij al helemaal into video’s posten op Facebook? Dan mag je deze ontwikkelingen zeker niet missen!

Facebook focust steeds meer op visuele content en tegenwoordig ook vooral op video. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat er elke dag miljarden video’s bekeken worden. Op de tijdlijn van je bedrijfspagina hebben video’s al een veel belangrijkere plek gekregen en nu zijn er weer een paar belangrijke dingen veranderd.

1.      Size does matter

Om te bepalen welke video’s jij als gebruiker te zien krijgt op je tijdlijn keek Facebook voorheen alleen naar “percent completion”, ofwel het percentage van de video dat je gekeken hebt. Hoe hoger het gemiddeld bekeken percentage was, hoe vaker de video werd getoond. Dat was alleen wel nadelig voor lange video’s, omdat het gemiddeld bekeken percentage dan al snel een stuk lager is dan bij een hele korte video. Daarom pakt Facebook het nu anders aan. Heb je een lange video, dan weegt het gemiddeld bekeken percentage zwaarder dan bij een kortere video.

Goed nieuws dus als jij eens een langere video wil delen op je bedrijfspagina. Kijk wel uit dat je niet overdrijft. Het moet wel leuk blijven.

2.      Cover video

Het is zover! Na een uitgebreide testperiode kunnen bedrijven nu eindelijk een video instellen als cover op hun bedrijfspagina. Daarmee trekt je pagina direct veel aandacht en kun je in een oogwenk duidelijk maken wie jij bent en wat je doet. Zorg wel voor een mooie video die aansluit bij je werkzaamheden en die er professioneel uitziet. Het is het eerste wat bezoekers van je pagina zien en dat wil je niet verpesten.

3.      Laat je horen!

Tot nu toe werden video’s op je tijdlijn altijd automatisch zonder geluid afgespeeld, maar dat gaat weer veranderen. Als er nu een video voorbij komt op je tijdlijn wordt het geluid automatisch aangepast aan de geluidsmodus van het apparaat waarop je de video kijkt. Dat heeft vooral invloed op het grote publiek, maar ook op bedrijven. Voorheen werd 85% van alle video’s zonder geluid bekeken, maar de verwachting is dat dit nu veel minder zal worden. En dat betekent dat het geluid weer belangrijk is. Besteed hier dus ook aandacht aan als je een video deelt en bedenk of jouw video zowel met als zonder geluid leuk en interessant is.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe maak ik mijn website beter vindbaar? Wij geven een aantal tips!
Infographic: Doe meer met je website (7 tips)
Online adverteren als zzp’er, iets voor jou?
Nieuw: WhatsApp Business
Google-advertenties rechts zijn weg, waar sta jij?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog