Deel dit blog
ZZP-Forum

Nieuw: WhatsApp Business

8 november 2017   2254 keer gelezen  Marketing, ICT

WhatsApp Business

Waarschijnlijk gebruik je WhatsApp al jaren. Het is een van de populairste apps en bijna iedereen met een smartphone gebruikt het dagelijks. In Nederland gebruiken 10,9 miljoen mensen WhatsApp en daarvan gebruiken 7,8 miljoen mensen de app dagelijks. Maar tot nu gebruikte je WhatsApp alleen voor privédoeleinden en dat gaat veranderen. In september werd WhatsApp Business aangekondigd. Een speciale versie voor bedrijven.

What’s new?

WhatsApp Business wordt op dit moment nog getest en is dus nog niet voor iedereen beschikbaar, maar er zijn al wel wat functies uitgelekt.

1.      Een aparte app

WhatsApp Business zal als aparte app beschikbaar worden gesteld. Dat betekent dat je de app naast je privé-app kan gebruiken. Zo houd je zakelijk en privé makkelijk gescheiden. Het icoontje zal er bijna hetzelfde uitzien als dat van de privé-app, alleen komt er een B in te staan.

2.      Ondersteuning vaste nummers

Omdat WhatsApp Business een aparte app is, kan je hier ook een ander telefoonnummer aan koppelen. Zo kan je dus je zakelijke telefoonnummer gebruiken. Daarnaast kan je straks ook kiezen voor een vast nummer.

3.      Zakelijk profiel

Het profiel voor zakelijke gebruikers van WhatsApp is iets anders dan het standaard profiel. Je kan bijvoorbeeld een beschrijving van je bedrijf toevoegen, een link naar je website en je kan je bedrijf aan een bepaalde categorie koppelen. WhatsApp controleert je gegevens en als alles in orde is, word je aangemerkt als “geverifieerd bedrijf” met behulp van een vinkje.

4.      Statistieken

Als je gebruik gaat maken van WhatsApp Business krijg je ook inzicht in je gebruiksstatistieken. Zo krijg je overzicht in het aantal appjes dat je bedrijf verstuurt en ontvangt. Daarnaast kan je zien hoeveel berichten worden bezorgd, geopend en gelezen. Waarschijnlijk komt hier nog informatie over reactiesnelheid en reactiepercentage bij.

5.      Afwezigheid

Bedrijven krijgen in WhatsApp Business ook de mogelijkheid om in te stellen dat ze “afwezig” zijn. Dat kan op vaste tijdstippen (bijvoorbeeld na sluitingstijd of tijdens de lunch) of op willekeurige tijdstippen (bijvoorbeeld bij een onverwachtse vergadering).

Hoe ziet het eruit?

WhatsApp Business ziet er bijna hetzelfde uit als de gewone app en bevat ook grotendeels dezelfde mogelijkheden. Hieraan worden alleen wat extra snufjes toegevoegd, zoals het bedrijfsprofiel en statistieken. Daarnaast ziet het chatten met een bedrijf er voor de klant ook iets anders uit. De berichten die je van een bedrijf ontvangt, zijn geel in plaats van het gebruikelijke groen.

Testperiode

Op dit moment wordt WhatsApp Business getest door, onder andere, KLM. Wanneer de nieuwe app beschikbaar komt voor het grote publiek is nog niet bekend, maar hopelijk duurt het niet lang meer!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe maak ik mijn website beter vindbaar? Wij geven een aantal tips!
Infographic: Doe meer met je website (7 tips)
Online adverteren als zzp’er, iets voor jou?
Facebook video update! 3 nieuwe aandachtspunten
Google-advertenties rechts zijn weg, waar sta jij?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog