Deel dit nieuws

Zijlstra (VVD): Wet DBA werkt niet goed

12 september 2016  

Wet DBA werkt niet goed

De wet DBA, die is ingesteld na de afschaffing van de VAR, werkt niet goed. Dat zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra vrijdag tijdens een bijeenkomst van ondernemersorganisatie ONL. In de wet DBA staat dat opdrachtgevers en zzp’ers via overeenkomsten hun arbeidsrelatie op papier kunnen zetten. Deze overeenkomsten kunnen worden voorgelegd aan de Belastingdienst, maar dit hoeft niet.

Geen boetes voor zzp’ers

Zijlstra vindt dat zelfstandige ondernemers geen boetes mogen krijgen voor verkeerde overeenkomsten. “Er is veel ruis en onzekerheid bij ondernemers. Zolang die onduidelijkheid er is, mogen er geen boetes worden uitgedeeld aan ondernemers.”

DBA afschaffen

Halbe Zijlstra heeft al contact gehad met staatsecretaris Wiebes, die verantwoordelijk is voor de wet DBA en de afschaffing van de VAR. Hij eist dat Wiebes geen boetes uitdeelt aan zzp’ers en opdrachtgevers. “Totdat de puinhoop is opgeruimd zijn boetes uitgesloten.” Ook zegt Zijlstra dat de DBA maar moet worden geschrapt als er niet snel een oplossing komt. Dan moet er maar iets anders verzonnen worden, of teruggegaan naar de VAR, zoals D66 ook in het verkiezingsprogramma heeft staan.

Terug naar overzicht

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws