Deel dit nieuws

Gaat de wet DBA van tafel?

6 april 2017  

Gaat de DBA van tafel?

De onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks zijn in volle gang. Gisteren schoof SER-voorzitter Mariëtte Hamer om te praten over de arbeidsmarkt. Wat zullen de twee punten zijn tijdens de onderhandelingen?

Zzp-wet DBA

De Wet DBA is vorig jaar ingevoerd om zzp’ers beter te beschermen tegen schijnzelfstandigheid. De wet verving de VAR. Maar de wet heeft er juist voor gezorgd dat er minder zzp’ers worden ingehuurd. Daarom loopt bijna een op de vijf van de zzp’ers omzet mis. Het was daarom geen wonder dat de wet eind vorig jaar werd uitgesteld. Het lijkt erop dat de onderhandelende partijen het erover eens zijn dat de Wet DBA gaat verdwijnen. En dat er een wet in de plaats moet komen die schijnzelfstandigheid aanpakt én de ‘echte’ zzp’ers ondersteunt.

Flexwerk

Een ander punt is de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Eigenlijk is het de bedoeling dat flexwerkers uiteindelijk een vaste baan krijgen. Bedrijven mogen een werknemer maximaal 2 jaar tijdelijke contracten geven. Daarna moet deze een vast contract krijgen. Dit zou eigenlijk moeten leiden tot meer vaste contracten. Maar slechts weinig uitzend- en oproepkrachten hebben na 5 jaar een vaste baan.

Een van de gedachtes is dat bedrijven geen vaste werknemers aan willen nemen omdat deze moeilijk te ontslaan zijn als ze niet functioneren. Een oplossing voor dit probleem zou zijn dat dat het ontslagrecht wordt versoepeld. Onder andere D66 is hier voorstander van. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Reizen en corona, hoe zit dat?
Vanaf 1 juli 2021 veranderen er wetten en regels voor zzp’ers
Meer regels voor flexwerk
Corona-steunpakketten met drie maanden verlengd, wat betekent dit?

Bericht: Er zou een koppeling moeten komen tussen Winst en Arbeid. Hoe meer werknemers, hoe meer toegestane winst. Bijvoorbeeld via belastingregeling. Uitzendbureaus zouden niet meer dan een 'nader te bepalen, bijv. 15%' marge plus kosten mogen berekenen boven het uitbetaalde salaris van de uitzendkracht. Marges van 100% of meer zijn gebruikelijk en belachelijk. Uitzendbureau oprichter Frits Goldschmeding heeft een opgebouwd vermogen van 4,7 MILJARD EURO en staat op nr1 in de Quote500 en is daarmee de rijkste Nederlander. Dat zegt alles in de context van belachelijke flexmarkt. Voorts functioneert het arbeidsrechtsysteem niet voor de werknemers. Vakbond, DASjuristen (en andere verzekeraars) en arbeidsrechtadvocaten plus rechters hebben op grote schaal werknemers misleid en belazerd. Allemaal om goedkope arbeidskrachten te creëren voor de neoliberalen en hulpbehoevenden voor de linkse partijen en vakbonden. En nu maar ledenwerven.. Hoe ongeloofwaardig.. Grootschalige volksverlakkerij.

Geplaast door: Anoniem

Datum en tijd: 04/06/2017 18:43:16

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws