Deel dit nieuws

Meer vraag naar vast personeel en zzp

31 mei 2017  

Vast-personeel-en-zzp

Volgens het UWV stijgt het aantal banen voor werknemers, zzp en uitzendkrachten. Door de groeiende economie is er steeds meer vraag naar personeel.

Hardere groei vast personeel

Voor het eerst sinds jaren zal het aantal banen voor werknemers harder groeien dan die voor zzp’ers. Vooral in zorg, bouw en horeca is de komende jaren veel vraag naar nieuw personeel. De afgelopen jaren was er vooral vraag naar tijdelijk personeel via zzp of uitzendwerk. Maar sinds dit jaar stijgt ook het aantal banen voor werknemers. Dit blijkt uit de UWV Arbeidsmarktprognose 2017-2018.

Grote omslag in de bouw

In de bouw is de afgelopen jaren een grote omslag geweest. In deze sector was de crisis misschien wel het beste te zien. Veel bedrijven gingen failliet en veel personeel verloor hun baan. Sinds 2015 gaat het weer wat beter met de bouw, vooral omdat er veel vraag is naar nieuwe huizen en door verbouwingen van bestaande woningen. Vanaf 2015 is er dus weer vraag naar personeel in de sector. Dit werd de afgelopen jaren nog opgevangen door uitzendkrachten en zzp’ers. Vooral in de bouw konden zzp’ers dus aan de slag. Maar de vraag naar bouwpersoneel blijft maar groeien en dit jaar zullen er ook meer vaste werknemers worden aangenomen.

Zorg

Ook in de zorg groeit het aantal banen flink dit jaar. Het UWV verwacht een groei van 30.000 banen. Maar ook in de horeca groothandel en communicatie is er veel werkgelegenheid. Alleen in financiële dienstverlening en openbaar bestuur daalt het aantal banen de komende jaren. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Personeelskrapte in de bouw weer op oude niveau
In september daalde de werkloosheid
Minder mensen starten een bedrijf
Meer regels voor flexwerk
BAM belooft zzp-contracten te verbeteren

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws