Deel dit nieuws

Veel ondernemers komen wel eens in financiële problemen

23 november 2017  

financiƫle problemen

Meer dan de helft van de ondernemers in Nederland heeft wel eens een periode van financiële problemen. Op dit moment zit 10% in zwaar weer. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Opvallend dat nu meer dan 1 op de 10 ondernemers zakelijke problemen hebben, terwijl het zo goed gaat met de Nederlandse economie. Vaak wordt er privégeld gebruikt om de financiële gaten te dichten. Veel ondernemers durven uit schaamte geen hulp te zoeken. Daarom start de KvK een campagne met bekende Nederlanders die ook in de problemen zijn geweest. Comedian en presentator Jörgen Raymann, styliste Danie Bles en culinair ondernemer Ron Blaauw vertellen het verhaal van hun financiële tegenslag.

Stress

De campagne moet ondernemers bewust maken dat ze niet alleen zijn én dat ze hulp moeten zoeken bij problemen. 48% van de ondernemers met financiële problemen heeft het gevoel er alleen voor te staan. Dit leidt vaak tot frustratie, angst en stress. Er zijn instanties en organisaties die hulp kunnen bieden bij financiële problemen. Vanaf vandaag is er ook een 24-uurs-hulplijn die ondernemers kunnen bellen als ze problemen hebben en het niet met familie of vrienden kunnen bespreken.

Taboe

Meer dan de helft van de ondernemers in het onderzoek van de KvK gaven aan dat er nog steeds een taboe heerst op het hebben van zakelijke tegenslag en failliet gaan. De campagne moet helpen dit taboe te doorbreken, zodat meer ondernemers openlijk durven te praten over hun problemen. Want het bespreken met familie en vrienden is de eerste stap naar een oplossing. 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Win een leven lang gratis boekhouden!
Steun nodig? Vraag het weer aan!
Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Te veel verdienen voor een woning?
Bitcoin sinds half mei meer waard

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws