Deel dit nieuws

ZZP Nederland boos om ‘anti-zzp-uitspraken' Samsom en Buma

6 juni 2016  

ZZP Nederland boos om uitspraken Samsom en Buma

Stichting ZZP Nederland heeft zich flink geërgerd aan de uitspraken van Diederik Samsom (PvdA) en Sybrand Buma van het CDA afgelopen vrijdag in de Volkskrant. In het interview gaven de leiders van PvdA en CDA aan dat de Sociaal-Economische Raad (SER) snel met een brede visie op de arbeidsmarkt te komen. De raad, bestaande uit werkgeversorganisaties, vakbeweging en hoogleraren, onderzoekt de ‘wildgroei’ van het aantal zzp’ers. Werkgevers moeten hun personeel bij ziekte twee jaar doorbetalen. Deze kostbare regel zorgt ervoor dat veel bedrijven geen vast personeel meer willen aannemen.

Maximaal één jaar doorbetalen

Het plan van de regering is om de regel aan te passen naar één jaar doorbetaling voor bedrijven tot tien werknemers. Omdat de regerende partijen er niet uitkwamen kijkt nu de SER naar deze punten op de arbeidsmarkt.

Verplichte verzekeringen voor zzp’ers

Ook kijkt de SER of er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers moet komen. Samsom zei in de Volkskrant over de groei van het aantal zzp’ers: ‘We zien een ongebreidelde groei van het aantal zzp'ers dat aan de slag gaat zonder verzekering tegen langdurige arbeidsongeschiktheid. En zonder te sparen voor pensioen. Dat zijn onwenselijke ontwikkelingen.'

‘Dom en onrealistisch’

Stichting ZZP Nederland noemt deze uitspraken van Samsom ‘dom en onrealistisch’. Volgens Maarten Post, voorzitter van ZZP Nederland, worden zzp’ers juist zelfstandig om niet te hoeven voldoen aan verplichtingen zoals pensioen of AOV. De 'anti-zzp-uitspraken' van Samsom en Buma ziet Post als een wanhopige poging om de klok terug te draaien naar een ouderwets werknemersmodel.

Bron: fd.nl

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Reizen en corona, hoe zit dat?
Vanaf 1 juli 2021 veranderen er wetten en regels voor zzp’ers
Meer regels voor flexwerk
Corona-steunpakketten met drie maanden verlengd, wat betekent dit?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigen



Annuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws