Deel dit nieuws

Zzp’ers kunnen nu zwangerschapsuitkering aanvragen

16 mei 2018  

Vanaf 15 mei 2018 kunnen vrouwen die nog recht hadden op een zwangerschapsuitkering voor zzp’ers zich melden bij het UWV. Het gaat om vrouwen die tussen 7 mei 2005 tot en met 3 juni 2008 als zzp’er actief waren en toen een kind kregen.

5.600 euro

Afgelopen oktober was de regeling al definitief, maar nu kunnen vrouwen die recht hebben op de regeling zich melden. Als je tussen 7 mei 2005 tot en met 3 juni 2008 als zzp’er werkte en in die periode een kind kreeg, heb je recht op 5.600 euro bruto per kind. Het is nog wel even wachten totdat je het geld ontvangt, dat is pas tussen 1 januari en 1 april 2019.

ZEZ

De regeling is ter compensatie voor zzp’ers die geen zwangerschapsuitkering hebben ontvangen. Voor 7 mei 2005 kregen vrouwen die als zelfstandige werkten namelijk een vergoeding via de Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen. Deze werd echter afgeschaft en pas in 2008 kwam er een nieuwe wet voor in de plaats, namelijk de Wet zwangerschaps- en bevallingsuitkering zelfstandigen, ook wel ZEZ-uitkering (Zelfstandige en Zwanger) genoemd.

De vrouwen die tussen deze twee wetten inzaten hebben nog recht op een vergoeding. Heb jij recht op deze vergoeding, dan kun je je vanaf nu melden bij het UWV. Dit moet je doen voor 30 september.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Ruim 16 duizend vrouwelijke zzp’ers vragen compensatie aan
Compensatie voor vrouwelijke ondernemers
Ken jij de bijstand voor zzp’ers?
Zzp’ers krijgen alsnog zwangerschapsuitkering
Nog steeds geen boetes voor schijnzelfstandigen
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws