Deel dit nieuws

Bedrijven regelen hun financiering steeds vaker via factoring

26 september 2018  

De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven op zoek gegaan naar alternatieve manieren voor financiering, blijkt uit de publicatie van het CPB. Vooral factoring wordt steeds vaker gebruikt.

De oude ‘normale’ manier om financiering voor je bedrijf te regelen is via de bank. Stel, je wil investeringen doen, dan klop je bij de bank aan voor een bedrijfslening. Je krijgt die lening en met dat geld ga je spullen kopen, of je rekeningen betalen. Deze vorm van financiering, bankfinanciering, wordt nog wel veruit het meeste gebruikt. Eind vorig jaar was er in totaal voor 304 miljard euro aan bedrijven uitgeleend.

Factoring

Bij factoring leen je geen geld waar je dingen mee gaat doen, maar huur je een bedrijf in om je financiën te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld via een bedrijf zorgen dat jij altijd je facturen betaald krijgt, ook al zijn de facturen nog niet betaald door je klanten. Zo schiet dat factoringbedrijf het geld dus voor aan jou. Sommige van deze bedrijven betalen zelfs binnen 24 je facturen aan je uit. Je moet hier dan natuurlijk wel een vergoeding betalen aan dit bedrijf.

Deze vorm van financiering is de afgelopen jaren veel populairder geworden. Waarschijnlijk omdat kleinere ondernemers, zoals zzp’ers vaak geen banklening kunnen krijgen. Via alternatieve vormen, zoals factoring, kunnen zij toch aan financiering komen.

Lees ook: Starter zonder startkapitaal: 7 financieringsmogelijkheden

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Win een leven lang gratis boekhouden!
Steun nodig? Vraag het weer aan!
Coronasteunmaatregelen gestopt, wat nu?
Te veel verdienen voor een woning?
Bitcoin sinds half mei meer waard
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws