Deel dit nieuws

KVK stopt met verkopen telefoonnummers van zzp’ers

8 november 2018  

De Kamer van Koophandel gaat de telefoonnummers uit de online database halen. Zo hoopt de KVK dat zzp’ers minder snel telefonisch benaderd worden door bedrijven.

De KVK hield een enquête, waaruit bleek dat zzp’ers het vervelend vinden om door bedrijven benaderd te worden. Ondernemers worden vooral telefonisch benaderd (78%), daarna via e-mail (57%) en per post (17%). 40% van de ondernemers krijgt telefoontjes waar ze niet op zitten te wachten. Deze worden als hinderlijk ervaren.

Bedrijven kunnen de telefoonnummers van zzp’ers opvragen bij de KVK. Hier is een online database voor. De KVK wil nu de telefoonnummers uit deze databank halen, zodat bedrijven niet meer zo makkelijk aan het nummer van een zzp’er kunnen komen.

Het is nu nog wel verplicht om het telefoonnummer te vermelden in het Handelsregister. Het is dus ook niet zo dat het telefoonnummer niet meer te achterhalen is. Als een bedrijf bijvoorbeeld het uittreksel van een zzp’er opvraagt, is nog steeds wel het telefoonnummer te zien. Maar het is dus binnenkort niet meer zichtbaar in de online database.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Steeds meer ondernemers zijn vrouw
Ruim 191 duizend nieuwe bedrijven in 2018
Aantal bedrijven in 2018 met 5% gegroeid
Nog nooit zo veel kapperszaken
ING: Apps zoals Uber en Temper zorgen voor heel veel extra zzp'ers
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws