Deel dit nieuws

Woningtekort: meer mensen in bestaande huizen

3 augustus 2021  

Het is je vast en zeker niet ontgaan, op dit moment heerst er een woningtekort op de Nederlandse woningmarkt. Ben jij als starter op zoek naar een plekje voor jezelf? Dan kun je of ellenlang wachten of een onmogelijke hoofdprijs betalen. Een vervelende situatie. Zeker als je klaar bent voor een nieuwe stap.

De maatschappelijke druk wordt hierdoor ook steeds groter. Er moeten zo snel mogelijk allemaal nieuwe huizen bijgebouwd worden. In verschillende gemeentes worden deze plannen langzamerhand uitgevoerd. Harstikke fijn, maar alsnog zul je je moeten inschrijven bij een woningbouwvereniging en je moet natuurlijk wachten tot dat de woningen klaar zijn.

De oplossing

Maar er blijkt een interessante oplossing te zijn voor het woningtekort. Uit onderzoek van Platform31 is naar voren gekomen dat in ruim 40% van de Nederlandse huizen maar een persoon woont. Hier kunnen best wel een of twee personen bij. Dus waarom gaan we dan niet met meerdere mensen in een huis wonen? Want: “Hoe meer mensen in een bestaande woning terecht kunnen, hoe minder je hoeft te bouwen” aldus Frank Wassenberg van Platform31.

Op dit moment blijkt met meerdere mensen in een huis wonen nog niet zo makkelijk. Zo is het heel erg lastig om bijvoorbeeld een verdieping van je huis te verhuren. Daarnaast is het sociaal gezien niet voor iedereen even makkelijk om zomaar samen te wonen.
Toch denkt Platform31 dat het te kort aan woningen met ruim 15.000 woningen per jaar kan dalen door bestaande huizen beter te benutten. Dit lost de problemen natuurlijk niet heel snel op, maar je kunt de situatie wel minder erg maken.

Zou jij met meerdere mensen in een huis gaan wonen om sneller een woonruimte te hebben?

Bron: NOS

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Aanmelden voor de nieuwe kleineondernemersregeling? Nog een maandje
Leeftijd startende ondernemer daalt van 37 naar 35
Heb je al een nieuw btw-nummer?
Recordaantal startende ondernemers, vooral zzp'ers
Nieuwe kor 2020 - vergeet je niet aan te melden!
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws