Deel dit nieuws

Al klaar voor brexit?

14 november 2018  

Het leek er lang op dat het nog wel even zou gaan duren, maar nu lijkt de brexit toch concreet te worden. Moet jij als zzp’er nog iets regelen voor de brexit?

Op 29 maart 2019 gaat de brexit dan echt gebeuren. Dat is al bijna. Als jij dus handel drijft met het Verenigd Koninkrijk, moet je zorgen dat je je zaakjes op orde hebt. Het is nog niet duidelijk of op 29 maart de brexit helemaal is doorgevoerd, of dat je nog een tijdje hebt om alles te regelen. Daarom is het belangrijk dat je nu al gaat kijken wat je moet doen. Want het zou dus kunnen zijn dat je na die brexit-datum geen spullen meer kunt verkopen in het Verenigd Koninkrijk.

Douaneregels

Als het Verenigd Koninkrijk uit de EU gaat, krijg je te maken met andere douaneregels. Zo moet je misschien nieuwe vergunningen aanvragen bij de douane of moet je bij de douane aangifte gaan doen. En als je bijvoorbeeld dieren vervoert, moet je misschien nieuwe keuringen gaan doen.

Start nu

Je bedrijf voorbereiden op de brexit kan wel een aantal maanden duren. Begin daarom al nu. Check de website van de Belastingdienst en douane en bereid je voor. Want als de brexit er dadelijk echt is en je hebt je zaken nog niet geregeld, dan kun je een hoop omzet mislopen.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

No-deal-brexit? Let op je belasting
Ruim een derde van de ondernemers klaar voor de brexit
KVK: Steeds meer ondernemers klaar voor de brexit
Werk je in het Verenigd Koninkrijk? Ben je klaar voor brexit?
Brexit slecht voor Nederlandse bedrijven?
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws