Deel dit nieuws

No-deal-brexit? Let op je belasting

21 augustus 2019  

31 oktober is het zover, de brexit. Premier Boris Johnson wil deze brexit hoe dan ook doorzetten. Maar zo’n no-deal-brexit heeft nogal gevolgen voor de btw en belastingen als je zaken doet met het Verenigd Koninkrijk.

Europese Unie

Als je zaken doet binnen de Europese Unie is er sprake van zogenaamde intracommunautaire leveringen en diensten. Als je exporteert naar een EU-land reken je 0% btw, en moet je opgaaf ICP insturen. Dat is een apart formulier dat je naast je btw-aangifte moet invullen. Dus ook iedere 3 maanden, als je per kwartaal btw-aangifte doet.

No-deal-brexit

Als het Verenigd Koninkrijk zonder deal de EU verlaat, is het dus in een keer een land buiten de EU. Daar gelden hele andere btw-regels voor. Je moet dan, zeker als je diensten levert of met particulieren zaken doet, andere btw gaan rekenen. Je moet op een andere manier belasting en btw betalen, omdat je de inkomsten vanuit en de kosten voor je zaken met het VK bij andere onderdelen van je aangifte invullen. Hou dus goed in de gaten op welke manier de brexit doorgaat, want bij een no-deal veranderen er nogal wat zaken qua belasting en btw. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de drempelbedragen die gelden als je zaken doet met particulieren.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Ruim een derde van de ondernemers klaar voor de brexit
KVK: Steeds meer ondernemers klaar voor de brexit
Werk je in het Verenigd Koninkrijk? Ben je klaar voor brexit?
Al klaar voor brexit?
Brexit slecht voor Nederlandse bedrijven?
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws