Deel dit nieuws

Zzp'er, vergeet je btw-aangifte niet!

16 juli 2019  

De vakantietijd is aangebroken, veel mensen trekken er op uit. Ga jij ook nog op vakantie? Vergeet dan niet om je btw-aangifte deze maand nog te regelen.

Doe je zelf je boekhouding? Geen probleem. Je moet dan alleen zelf wel een aantal dingen zelf regelen, maar dat ben je als ondernemer wel gewend, toch? Voor het einde van deze maand moet je de btw-aangifte van het tweede kwartaal hebben gedaan. Dus doe je per kwartaal btw-aangifte, zoals de meeste ondernemers, dan moet je voor 31 juli je aangifte ingestuurd en betaald hebben.

Als je te laat btw-aangifte doet kun je een boete krijgen van de Belastingdienst. En dat wil je niet. Ga je deze maand al op vakantie, vergeet dan niet van tevoren je aangifte in te sturen.

Zet alerts in je telefoon

Wil je nog wel eens een aangifte vergeten, of ben je bang dat je dat zult doen? Zet herinneringen in de agenda van je telefoon. En zorg dat je niet op de laatste dag van de aangiftemaand nog ineens moet beginnen. Begin op tijd!

Tip: btw-aangifte vanuit een boekhoudprogramma

Als je je boekhouding in een (online) programma bijhoudt, staat bij sommige programma’s de btw-aangifte automatisch klaar. Bij onze partner e-Boekhouden.nl is dat ook zo geregeld. Alles wat je invoert (zoals je bonnetjes en facturen) wordt automatisch bij elkaar gezet. Je hoeft de btw-aangifte dan alleen nog even te checken. Daarna stuur je deze direct naar de Belastingdienst.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Laatste dag btw-aangifte kwartaal 1
Niet vergeten: btw-aangifte kwartaal 2
Voorstel wijziging Kleineondernemersregeling (KOR)
Nog 1 dag voor btw-aangifte
Aanmelden voor de nieuwe kleineondernemersregeling? Nog een maandje
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws