Deel dit nieuws

Steeds minder contant geld

28 september 2021  

steeds minder contant geld

Een luxe auto, een dure tas, designer kleding uit de P.C. Hooftstraat of een exclusief horloge. Grote dure uitgaves die niet te betalen zijn. Toch worden deze uitgaves vaak met contant geld betaald. Dit kan een voorbeeld zijn van het witwassen van crimineel geld.

Dit is niet altijd het geval. Verschillende particulieren betalen uitgaves ook contant. Mocht er een plafond komen voor contante betalingen in ons land en is in een van onze buurlanden dit plafond hoger, dan kan het zomaar zijn dat klanten zich gaan verplaatsen naar het buitenland. Dat wil natuurlijk geen enkele ondernemer.

Ook is geld overmaken in Europa erg duur, waardoor het afschaffen van contante betaling nadelig kan werken voor bepaalde ondernemers. Het zou namelijk een nadelige invloed kunnen hebben op de winst. 

Er wordt jaarlijks ruim 13 miljard euro crimineel geld witgewassen. Dit probleem moet worden aangepakt volgens het kabinet. Zij heeft een wetvoorstel ingediend bij de Raad van State om contante betalingen boven de 3000 euro te verbieden. Ze willen het criminelen moeilijker maken contant geld uit te geven en wit te wassen.

Bron: De Ondernemer

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Nieuws na persconferentie 14 september 2021
Schadevergoeding voor gedupeerde Limburgers
Let op: doe voor 8 mei aangifte inkomstenbelasting
Personeelskrapte in de bouw weer op oude niveau
Begin 2022 goed. Sluit je boekhouding van 2021 af!
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws