Deel dit nieuws

Schadevergoeding voor gedupeerde Limburgers

10 augustus 2021  

Heb je schade opgelopen door de overstromingen van een paar weken geleden? Let dan op. Je kunt namelijk vanaf nu een schadevergoeding van 1000 euro aanvragen bij jouw gemeente (dit geldt voor de provincie Limburg). Het Nationaal Rampenfonds stelt dit geld beschikbaar.

Giro 777

Vanuit het hele land werd er geld ingezameld voor de gedupeerden. In totaal kwam er elf miljoen euro binnen op Giro 777. Het ingezamelde geld gaat naar de gemeenten en die bepalen wie er in aanmerking komt voor de 1000 euro schadevergoeding.

"Je moet wel echt flinke schade aan je huis hebben, het is niet bedoeld voor mensen met een beetje schade", zegt Gert-Jan Hamilton van het Nationaal Rampenfonds op NPO Radio 1.

Claim schade ook bij verzekeraar

De schadevergoeding van 1000 euro waarvoor je in aanmerking kunt komen staat los van de vergoeding die je bij je eigen verzekeraar kunt claimen.

De vergoeding zal ook bij lange na niet voldoende zijn om alle schade te dekken.

"We beseffen dat de 1000 euro niet alle problemen oplost, het is echt een solidariteitsgebaar van alle Nederlanders die meeleven", zegt Hamilton.

Tot en met 16 augustus kunnen gedupeerden een aanvraag doen op de website van hun gemeente. Bij het Nationaal Rampenfonds kunnen ook verenigingen en stichtingen een vergoeding aanvragen. Die procedure is wat moeilijker en loopt tot 1 oktober 2021.

Bron: NOS.nl

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Nieuws na persconferentie 14 september 2021
Let op: doe voor 8 mei aangifte inkomstenbelasting
Nieuwe coronamaatregelen op komst
Steeds minder contant geld
Ondernemers, verleng het bijzonder uitstel van betaling!
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws