Deel dit nieuws

Nieuws na persconferentie 14 september 2021

15 september 2021  

Meer mogelijk

Op dit moment zijn er bijna 13 miljoen mensen een keer gevaccineerd tegen het coronavirus. Ruim 11 miljoen mensen hebben al 2 prikken gehad. Door het zetten van de vaccins neemt het de kans op besmetting af. Ook het aantal ziekenhuisopnames is niet gestegen. Vandaar dat er weer meer mogelijk is vanaf zaterdag 25 september 2021.

(Thuis)werken

Het thuiswerkadvies blijft actief. Kun je thuiswerken, doe dit dan ook. Je mag naar kantoor als dat nodig is. Huur je een flexwerkplek? Beslis dan voor jezelf of je hier gaat werken, ja of nee. Heb je twijfels? Bespreek deze dan met de verhuurder.

Tot ziens 1,5 meter regel

Precies een jaar na het introduceren van de 1,5 meter regel, wordt deze regel nu geschrapt. Vanaf 25 september wordt deze regel losgelaten. 1,5 meter afstand houden hoeft dan niet meer.

Verplicht toegangsbewijs

Het wordt verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien in restaurants, cafés, terrassen, festivals, evenementen, sportwedstrijden, bioscopen en in het theater. Dit bewijs krijg je als je twee prikken hebt gehad, je bent genezen van corona of je hebt een negatieve test van maximaal 24 uur oud.

Naar een festival of een voetbalwedstrijd?

Dat mag. Voor een festival, feest, concert of een betaalde voetbalwedstrijd in de buitenlucht, is er geen maximum aantal bezoekers en geen sluitingstijd. Is het evenement binnen met vaste zitplaatsen? Dan is er geen maximum aantal bezoekers en geen sluitingstijd. Is het evenement binnen zonder vaste zitplaatsen? Dan moet het evenement om 12 uur ’s nachts stoppen en is er een maximaal aantal bezoekers toegestaan.

Opstap gaan? Nog steeds om 12 uur naar huis

Helaas voor onze uitgaansliefhebbers en de avondhoreca. De restaurants, cafés, nachtclubs en discotheken moeten hun deuren sluiten om 00:00 uur. Dat wordt dus vroeg pieken.

Zoals het er nu uitziet, gaan we steeds meer terug naar normaal. In november gaat het kabinet opnieuw beoordelen hoe de situatie ervoor staat en welke regels dan nog nodig zijn.

Wil je meer weten over de persconferentie van gister? Kijk dan op de site van Rijksoverheid.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Schadevergoeding voor gedupeerde Limburgers
Let op: doe voor 8 mei aangifte inkomstenbelasting
Nieuwe coronamaatregelen op komst
Steeds minder contant geld
Ondernemers, verleng het bijzonder uitstel van betaling!
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit nieuws