Deel dit blog
ZZP-Forum

Emotie in je communicatie: Gebruik emoji’s!

19 juli 2017   2089 keer gelezen  Marketing, Persoonlijkheid

Je gebruikte emoji’s waarschijnlijk voor het eerst in je sms’jes, appjes of misschien nog wel op MSN. Tegenwoordig zijn emoji’s niet meer weg te denken. Niet alleen in persoonlijke communicatie, maar ook op social media. Wij hebben wat leuke feitjes voor je op een rijtje gezet.

Wereld Emoji Dag

Een emoji die je waarschijnlijk niet zo vaak gebruikt, is de kalender. Twitter heeft als datum 21 maart op de kalender emoji staan, omdat dit de oprichtingsdatum van het bedrijf is. Apple heeft 17 juli op de kalender staan en daarom is die dag uitgeroepen tot Wereld Emoji Dag.

De meest gebruikte emoji’s

Ter gelegenheid van de Wereld Emoji Dag heeft Facebook dit jaar uitgezocht welke emoji’s wereldwijd het meest gebruikt worden op het platform. Op plek 3 staat de ‘heartkiss’ emoji, op 2 de ‘hearteyes’ emoji en op 1 de ‘tears of joy’ emoji. Herken jij jezelf hierin?

Onderzoek naar emoji’s

Er is inmiddels aardig wat onderzoek gedaan naar het effect van emoji’s en dat levert interessante informatie op.

Emoji’s voegen echt emotie toe

Uit een onderzoek van Japanse wetenschappers bleek dat emoji’s ervoor zorgen dat we emotie ervaren bij het lezen van een bericht. Een emoji zorgt dus echt voor emotie in je communicatie. Als je emoji’s achterwege laat in non-verbale communicatie, zoals WhatsApp en e-mail, kan dit juist zorgen voor een verkeerde interpretatie van de boodschap.

Emoji’s zeggen iets over mensen

Dat klinkt misschien gek, maar het is echt zo. Mensen die emoji’s gebruiken, zijn over het algemeen meer sociaal ontvankelijk en hebben een groter empathisch vermogen dan mensen die weinig of geen emoji’s gebruiken.

Gebruik emoji’s, maar houd het binnen de perken

Als je denkt dat het gebruik van emoji’s bij je doelgroep past, kan het geen kwaad om je posts eens op te leuken met bijvoorbeeld de ‘hearteye’ emoji. Denk er alleen wel goed over na! Past het gebruik van emoji’s bij je doelgroep? En is het wel duidelijk wat je met een emoji bedoelt? Er zijn in totaal bijna drie duizend emoji’s en interpretatie blijkt soms lastig. Zo weet bijvoorbeeld niemand wat de ‘pile of poo’ emoji eigenlijk betekent.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Laat jezelf zien! Juist nu.
Dat staat als een Huis: Huisstijl
Top 10 best gelezen artikelen op ZZP-Forum
Klaar voor de kerst?
Hoe trek jij de aandacht tijdens Black Friday?

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog