Deel dit blog
ZZP-Forum

Laat jezelf zien! Juist nu.

18 november 2021   787 keer gelezen  Marketing, Ondernemen, Persoonlijkheid

Laat juist nu jezelf online zien

Gister zat ik in de auto en ik kreeg een totale flashback naar de lockdown van vorig jaar. Thuiswerken en naar de winkel gaan. Dat was het leven toen. Dat ik een flashback kreeg is ook niet zo gek. De nieuwe coronamaatregelen hakken er namelijk hard in. Ik kan me voorstellen dat jij als ondernemer hier ook last van hebt. Ten eerste moet je weer schakelen nu je veel meer vanuit huis moet werken. En misschien bestaat bij jou wel het gevoel dat mensen straks niet meer weten wie je bent en wat je doet. Dat gevoel wil ik voorkomen bij jou. Laat jezelf gewoon zien. In dit blog geef ik je mijn vier beste tips.

Tip 1: Accepteren kun je leren

Ja, helaas, het is nu even niet anders. De strenge maatregelen houden velen van ons in bedwang, dat is klote. Zeker in deze tijd van het jaar. Maar goed, de hele dag jezelf zielig vinden of balen dat dit de situatie nu is, daar schiet je ook niets mee op. Dus, probeer er gewoon het beste van te maken. Doe wat je kunt doen. In bepaalde zaken zul je misschien geremd worden, maar zoek naar mogelijkheden en kansen. Bijvoorbeeld, je weet dat je nu niet zo snel bij een klant op de koffie kunt gaan, of jezelf van je beste kant kunt laten zien tijdens een netwerkborrel. Pak het anders aan en laat online zien wie jij bent en wat jij te bieden hebt.

Tip 2: Weet jij jezelf te vinden?

Superleuk, online zichtbaar zijn. Maar weet jij eigenlijk wel waar jij nu te vinden bent? Als jij al niet weet hoe en waar jij jezelf kunt vinden, hoe moet een ander dat dan doen? Ga eerst eens na waar op internet jij staat en welke informatie over jou te lezen is. Moet je misschien een kanaal toevoegen of juist de informatie aanpassen? Wanneer het voor jou duidelijk is waar je te vinden bent, kun je dat communiceren naar je (potentiële) klanten. Deel bijvoorbeeld je social media kanalen in je e-mail handtekening.

Tip 3: Wat wil iemand zien?

Jezelf laten zien is een ding. Misschien heb je wel een website of social media kanaal. Zorg dat daar genoeg over jou en je werkzaamheden te vinden is. Maar wat willen jouw volgers nou eigenlijk zien van jou? Denk hier ook eens over na. Als je dit weet kun je veel gerichter je informatie delen.

Hoe doe je dit dan?

Zet een Facebookpoll in met de vraag: “Wat willen jullie graag zien of lezen?” Je volgers kunnen daar op reageren en ideeën voor je achterlaten. Of stuur een korte enquête via de mail met wat extra vragen voor nog meer informatie. Dit zijn een aantal manieren om er achter te komen waar jouw klanten en volgers behoefte aan hebben. Doe er je voordeel mee en maak je berichtjes nog beter. Dit leidt er uiteindelijk ook voor dat mensen nog sneller (opnieuw) naar je pagina’s gaan. Want, jij bent interessant voor ze!

Tip 4: Show them what you’ve got

Laat gewoon zien wat je kan. Niet alleen via foto’s en tekst, maar ook door letterlijk jezelf te laten zien. Maak eens een vlog. Bijvoorbeeld over je werkdag, wat je allemaal doet op een dag. Of laat de mensen eens een kijkje nemen in je privéleven. Er zijn genoeg opties waar jij iets mee kunt. Mensen doen zaken met mensen, dus laat juist je gezicht zien. Jij bent tenslotte het gezicht waar je klanten zaken mee gaan doen. Op deze manier wordt je bedrijf nog wat persoonlijker en echter. Laat gerust zien wat voor mens jij bent.

Hopelijk helpen deze tips je  en hou je jezelf niet tegen om online van je te laten horen. Het is soms spannend, maar doe het gewoon. Wel lief lachen naar de camera, dat werkt altijd goed.

Veel succes en tot de volgende!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Dat staat als een Huis: Huisstijl
Top 10 best gelezen artikelen op ZZP-Forum
Klaar voor de kerst?
Hoe trek jij de aandacht tijdens Black Friday?
Hey, ruim eens op!
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog