Deel dit blog
ZZP-Forum

Klaar voor de kerst?

16 december 2021   879 keer gelezen  Lifestyle, Ondernemen, Persoonlijkheid

Ben jij als zzp'er al klaar voor de kerst?

Ja het is weer zover. De donkere dagen voor kerst staan voor de deur. Ben jij al klaar voor de feestdagen? In dit blog geef ik je wat handige tips om de decembermaand goed en gezellig door te komen. Veel leesplezier!

Tip 1: Kerstpakket voor jezelf?

Wanneer je in loondienst bent, krijg je vaak een kerstpakket van je werkgever. Superleuk! Iedereen is hier blij mee. Nu je voor jezelf werkt, krijg je dit niet meer. Jammer, want je verdient dit gewoon. Zeker nu we niet zoveel leuke dingen doen momenteel, is jezelf bedanken een kleine moeite. Bepaal wat je graag zou willen kopen. Misschien wil je jezelf iets duurs cadeau doen, zoals een iPad, waar je voor je werk ook veel aan hebt. Of heb je een bijzondere fles wijn op het oog die je graag zou willen proeven. Ik zeg, gewoon kopen. Jij hebt hard gewerkt en verdient dus zeker een cadeautje.

Tip 2: Kerstgroetjes!

Heb je het afgelopen jaar met leuke en gezellige mensen samengewerkt? Bedank ze daar dan voor. Je hoeft echt niet iedereen een fles wijn op te sturen (lekker origineel ook) maar een berichtje is al goed. Maak of koop een duurzame kaart en schrijf een warme kerstboodschap op. Kies je liever voor een digitale boodschap? Maak dan eens een kort filmpje van jezelf. Nóg persoonlijker en nóg duurzamer.

Tip 3: Plan jezelf vrij

Dit jaar valt kerst in het weekend. Misschien werk je dan sowieso niet, maar het is niet verkeerd om een paar dagen vrij te plannen rondom de feestdagen. Bedenk zelf welke dagen voor jou het meest ideaal zijn. Hou er ook rekening mee dat veel bedrijven kerstvakantie hebben en er dus niemand aanwezig is. Heb je nog een antwoord nodig op die ene belangrijke mail? Of wil je de deal voor komend jaar nog rondmaken? Doe dit dan op tijd.

Tip 4: Creëer een goed gevoel

Het is ook een mooie tijd om wat te doen voor een medemens. Zeker in deze bizarre donkere coronatijden. Bepaal voor jezelf op welke manier jij wat kunt doen voor een ander. Veel mede ondernemers hebben het zwaar. Misschien kun je ze een hart onder de riem steken. Laat weten dat je aan ze denkt. Of doneer levensmiddelen aan gezinnen die het niet zo breed hebben. Je zult merken dat je met een kleine donatie ook al heel wat bereikt. Ik krijg hier altijd een heel warm en goed gevoel van. Jij vast ook, dus ga ervoor!

Tip 5: Maak plannen voor 2022

Goede voornemens komen bij mij altijd geforceerd over. Waarom? Je bedenkt ze, schrijft ze op, je ziet het vaak helemaal voor je. En dan, gebeurt er vervolgens niet veel meer mee. Superjammer! Want wat is dan de essentie van deze voornemens? Wat mij altijd helpt is plannen maken met concrete doelen voor het nieuwe jaar. Smeer deze doelen over het jaar uit, zodat je weet waar je naartoe moet streven. Heb je een heel belangrijk doel voor ogen? Zorg dan dat je een stok achter de deur hebt. Deel bijvoorbeeld je plannen met je vrienden, relaties of familie. Maak jouw plannen waar!

Ik wens je alvast hele fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar. Dat het een jaar mag worden met een goede gezondheid en veel successen!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Gelukkig nieuwjaar!
Thuiswerken: pas op voor deze 7 valkuilen
Denken als een ondernemer (infographic)
Coronaregels vanaf 25 februari
Voordelen van voor jezelf werken
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog