Deel dit blog
ZZP-Forum

Zakelijk vloggen: tips!

7 juni 2018   1166 keer gelezen  Marketing, Inspiratie

Ben je van plan om voor je bedrijf te gaan vloggen? Dan hebben wij een paar productietips om van jouw vlogs een succes te maken.

Tip 1: Audio

Ook al maak je een video, het geluid is ook heel belangrijk. Zonder goed geluid is je vlog namelijk niet te volgen en daardoor haken mensen af. Houd daarom altijd rekening met omgevingsgeluiden als je gaat vloggen. Rijden er auto’s voorbij of hoor je mensen praten? Zoek dan een rustigere ruimte op.

Je materiaal is natuurlijk ook van grote invloed op het geluid. Test het geluid van je apparatuur goed voordat je begint. Kan je het ingebouwde microfoontje van je camera gebruiken of heb je een losse microfoon nodig? Maak een paar testfilmpjes en beoordeel de verschillende opties.

Tip 2: Licht

Goede beelden beginnen bij goed licht. Kunstmatig licht is altijd minder mooi dan daglicht. Probeer je video’s dus overdag op te nemen. Bekijk vanuit welke hoek je het beste kunt filmen. Het licht moet op je gezicht vallen, zodat je goed zichtbaar bent en er geen gekke schaduwen ontstaan. Probeer ook dit een paar keer uit met wat testfilmpjes.

Tip 3: Camera

Dit is natuurlijk een logische tip; zorg voor een goede camera. Maar dat wil niet zeggen dat je een hele dure camera nodig hebt. Ook met een goede smartphone kun je vloggen, als je het maar goed doet. Zorg dat je de camera of smartphone op een statief zet op ooghoogte. Zo voorkom je trillende, scheve beelden. Film daarnaast horizontaal en niet verticaal. En ga niet midden in het beeld staan, maar iets aan de zijkant. Zo kan de kijker ook de achtergrond zien en kun je de overige ruimte gebruiken voor graphics of tekst. En tot slot: kijk in de camera! Film je in selfie modus? Kijk dan niet naar jezelf op het scherm, maar altijd in de lens.

Dus voor je begint met vloggen altijd even checken: Audio, licht en camera. Actie!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Verkoop jij je producten al via een online platform?
Hoe maak ik mijn website beter vindbaar? Wij geven een aantal tips!
Handige apps voor jou als zzp'er
Video inzetten voor crowdfunding
Haal meer uit je webshop met Instagram Shopping
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog