Deel dit blog
ZZP-Forum

Handige apps voor jou als zzp'er

29 september 2020   840 keer gelezen  Time management, Marketing, Inspiratie

Ben je zzp’er, vaak in de weer voor verschillende opdrachtgevers en zou je wel eens wat meer rust en overzicht in je dagelijkse routine willen brengen? In dit blog hebben wij wat fijne apps voor je op een rijtje gezet die je daarbij helpen.

Yellowbrick

Als ondernemer ben je vaak onderweg en natuurlijk geregeld op zoek naar een parkeerplaats. Open de Yellowbrick app en scan de omgeving op parkeerplekken. Met een paar handelingen zet je de parkeermeter aan! Een leuk voordeel is dat je alleen voor de tijd dat je ergens parkeert, betaalt. Daarnaast laat Yellowbrick jou de goedkoopste parkeerplaats zien en ontvang je aan het einde van de maand alle parkeertransacties in één overzicht mét btw-specificatie. Erg handig dat dit apart gespecificeerd is, omdat je deze btw bij de btw-aangifte terug mag vragen bij de Belastingdienst.

LanguageTool

Heb je wel eens moeite met spelling of grammatica? Met deze app is dat verleden tijd en heb je altijd een spellingchecker bij de hand. Fout gespelde woorden en zinnen worden onderstreept in een andere kleur, zo herken je ze meteen. Perfect voor zakelijke mailtjes, facturen en offertes. Je kunt deze app toevoegen aan je Chrome-browser en meteen aan de slag.

Hootsuite

Ben je volop actief op social media met je onderneming? Dan kun je de app Hootsuite goed gebruiken bij het plannen en plaatsen van berichtjes op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram. Plaats bijvoorbeeld meerdere berichten tegelijk op meerdere netwerken. Daarnaast scan je heel eenvoudig op de socials hoe mensen praten over jouw bedrijf.

e-Boekhouden.nl

Als ondernemer is het super fijn om je boekhouding up-to-date én bij de hand te hebben. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent en je net iets gekocht hebt. Maak met de e-Boekhouden.nl app een foto van je bon en upload die meteen naar je boekhouding. Zo weet je op elk moment van de dag hoe je boekhouding ervoor staat en kun je direct al je cijfers inzien.

Forest

Heb je soms moeite om je aandacht er bij te houden? Overal ligt afleiding op de loer, vooral je telefoon kan een stoorzender zijn. De app Forest zorgt ervoor dat je je telefoon aan de kant legt. Als je je wilt concentreren op een taak, open je de app en plant je een zogenaamd zaadje. Heb je je 30 minuten volledig geconcentreerd, dan is het zaadje uitgegroeid tot een boom. Hoe langer je dit volhoudt hoe meer bomen er ontstaan. Zo vormen jouw bomen na een tijdje een mooi bos. Tenminste als jij je telefoon al die tijd met rust laat. Zeker het proberen waard!

Camcard

Puilen jouw zakken na een beurs of bijeenkomst ook uit van de visitekaartjes? En heb je geen zin om deze daarna te sorteren en op te slaan op je telefoon? Met de app Camcard is dat verleden tijd. Je neemt in de app een foto van het visitekaartje en hij slaat de gegevens op. Natuurlijk kun je de gegevens van te voren nog even checken voordat je ze opslaat.

Meer lezen? Kijk ook eens naar het artikel: Handige apps voor ondernemers.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe trek jij de aandacht tijdens Black Friday?
Een beetje inspiratieloos?
Verkoop jij je producten al via een online platform?
10 tips voor social mediagebruik
Hoe blijft je inbox overzichtelijk?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog