Deel dit blog
ZZP-Forum

5 Tips om je productiviteit te vergroten

18 januari 2016   2172 keer gelezen  Time management, Lifestyle, Productiviteit, Inspiratie

Vergroot je productiviteit

Iedereen heeft er weleens last van. Een dag waarop je eigenlijk niks gedaan hebt. Of niet gedaan wat je wilde doen. Niks van al die to-do’s op het lijstje, die je zo graag had willen afvinken. Je was niet creatief, je werd gestoord, er kwam van alles tussen. Of je kwam gewoon niet op gang. En je wil zo graag productief zijn. Het liefst elke dag.

Daarom: 5 Tips om je productiviteit te vergroten.

1. De-voordat-ik-ga-slapen-vraag

Stel je zelf deze vraag elke avond: als ik elke dag werk als vandaag, hoe ziet mijn leven er dan over een jaar uit? Op deze manier ben je concreet bezig met je strategie en dwing je jezelf na te denken over je prioriteiten en visie. Schrijf je bevindingen op in een notitieboekje en bewaar deze naast je bed. En dat brengt ons naar het volgende punt.

2. Relax Baby!

Vergeet niet te ontspannen, al dan niet in bed. Werk een avond niet door. Neem een weekend vrij. Laat je werk los en verzet je gedachtes. Ga lekker naar buiten. Uitwaaien op het strand, wandeling in het bos. Of zoek vrienden op. Ga sporten. Doe iets! Creativiteit kan je niet afdwingen, ontspanning leidt juist tot inspiratie. En inspiratie kan weer omgezet worden in creativiteit. Beter nog; plan ontspanmomenten in. Goed voor jezelf, (nog) beter voor je bedrijf.

3. Time Blocking

Time Blocking is de manier om je werkdagen efficiënt te organiseren. In plaats van multi-tasken richt je je per blok op één taak. Hiermee creëer je focus en concentratie en voorkom je half werk. En, wederom, vergeet niet om ook een blok(je) ontspanning op te nemen, waarin je je weer oplaadt. Zodat je in het volgende blok weer energiek en geconcentreerd te werk kan gaan.

4. Drie doelen per week. En drie per maand

Er zijn duizenden dingen die je kan doen om je bedrijf te verbeteren. Duizenden? Misschien wel miljoenen. Maar jij bent ook als ondernemer maar een mens. Om vooruitgang te boeken moet je kiezen. Meedogenloos kiezen tussen al die duizenden dingen. Kies wekelijks en maandelijks drie doelen. Laat je door niks afleiden. En richt je alleen op deze doelen. Je zal merken dat je er bovenop zit en sneller en efficiënter grote taken volbrengt. 

5. Vier je successen

Vier alle mooie dingen. Vier het leven en vier je successen. Zo behoud je het plezier in je werk en steek je andere mensen aan. Vier zelfs de kleine successen, alsof ze groots zijn. Door met plezier te werken ben je productiever, positiever en succesvoller. Waar is dat feestje?

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe voorkom je stress?
Hoe blijft je inbox overzichtelijk?
Wat is de juiste werkhouding?
E.H.B.T, Eerste Hulp Bij Thuiswerken (met kids!)
Monotasken in plaats van multitasken
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog