Deel dit blog
ZZP-Forum

(Her)vind je passie!

2 september 2021   1648 keer gelezen  Passie, Persoonlijkheid

Werken wat niet als werken voelt, dat klinkt als de ultieme droom. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen weten niet goed wat hun passie is. Dit kan een struggle zijn als je op een bepaald moment niet zo tevreden bent over bijvoorbeeld je werk, of omdat niet zo goed weet wat je echt leuk vindt. Om hier achter te komen geven we je vier tips die kunnen helpen om je verstopte of verloren passie (terug) te vinden.

Tip 1: Waar hield je vroeger van?

Toen jij een kind was, waar hield je toen van? Wat maakte je blij en gelukkig? Wilde je het liefst buiten spelen? Schreef je liever zelf verzonnen verhalen? Was je graag in de weer met kleur, met kleding of met tekenen? Was je graag alleen of liever het middelpunt in een hele groep?
Dit zijn allemaal kenmerken die aangeven waar jij blij van werd. Probeer hier eens een tijdlijn van te maken. Van vroeger naar nu. Misschien kun je hier een patroon in herkennen wat je kan helpen bij het (her)ontdekken van je passie.

Tip 2: Wacht niet af

Passie zit in jezelf. Jij bepaalt zelf de momenten waar je gelukkig van wordt. Ben hier niet afwachtend in. Laat je niet beïnvloeden door anderen. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar het helpt je om jezelf positief te prikkelen. Laat zien wat je kan, wie je bent en wat je wil.

Tip 3: Waar word je blij van?

Deze heb je vast en zeker al heel vaak gehoord. Ook wij kunnen het niet vaak genoeg tegen je zeggen. DOE WAAR JE BLIJ VAN WORDT! Zoveel mogelijk en waar mogelijk. Je kunt jezelf ontzettend in de weg zitten en te kort doen als je niet hetgeen doet waar jij gelukkig van wordt. Dus vraag jezelf af, waar word ik nou heel blij van en ben ik hier voldoende mee bezig? Door jezelf zo nu en dan deze vraag te stellen, kom je steeds dichter bij je passie.

Tip 4: Stap uit je comfortzone

Het voelt vaak fijn en veilig om dingen te doen binnen je comfortzone. Durf juist buiten je comfortzone te treden. Op lange termijn word je hier namelijk heel erg blij van. Omdat je aan jezelf hebt bewezen dat jij een bepaalde grens durft te verleggen en een avontuur durft aan te gaan. Door uit je comfortzone te treden verbreed je je horizon en ontdek je misschien wel een passie die je eerder nog niet had. 

Ga ervoor!

Het is soms lastig om je passie te (her)ontdekken. Wij hopen dat we je met deze tips inspireren om er iets mee te doen. Veel succes en let the passion grow!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe ga jij om met kritiek op je werk?
Wat voor soort ondernemer ben jij?
Omgaan met een nederlaag
Top 10 best gelezen artikelen op ZZP-Forum
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog