Deel dit blog
ZZP-Forum

Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?

23 december 2021   859 keer gelezen  Ondernemen, Passie, Inspiratie

goede voornemens voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar staat voor de deur! Dat betekent dat we januari 2022 met een schone lei beginnen. Je hoeft natuurlijk niet pas in januari na te denken over je goede voornemens. Daar kun je makkelijk in december al mee beginnen. Zet eens wat ideeën op papier tussen kerst en oud & nieuw. Wij hebben vast 5 goede voornemens voor jou op een rij gezet.

Nadenken over een strategie voor 2022

Een eerste voornemen voor 2022 zou kunnen zijn: nadenken over jouw strategie voor het nieuwe jaar. Het gaat misschien wel hartstikke goed met je bedrijf, maar hoe ga jij ervoor zorgen dat dit het komende jaar en de jaren daarna ook zo blijft? Kijk vooruit en maak een toekomstplan.

Frisse start van het nieuwe jaar

Je bent als zelfstandige druk in de weer en dan schiet het bijhouden van je website en social media er soms wel eens bij in. Start het nieuwe jaar met het updaten van je communicatiemiddelen. Plan even wat tijd in om je social media bij te werken en wat nieuwe berichten klaar te zetten voor de komende tijd. Maar kijk ook eens naar je website. Staat alles wat je doet er op, zoals mooie voorbeelden van je werk, succesverhalen, reviews en natuurlijk je contactgegevens. Plan meteen halverwege het jaar weer een update moment in. Zo blijf je lekker up-to-date.

Nieuwe opdrachten binnenhalen

Ga in het nieuwe jaar op zoek naar mogelijke nieuwe opdrachten. Doe dit op een moment dat je eigenlijk al voldoende opdrachten hebt liggen. Dit geeft jou namelijk de luxe om rustig na te denken welke markten je nog meer kunt aanboren. Je hoeft dan niet halsoverkop iets te vinden maar bent wel voorbereid op de toekomst wanneer je huidige opdrachten afgerond zijn.

Een nieuwe werkplek ontdekken

Werk jij door corona al even op dezelfde plek? Dat kan na een tijdje inspiratieloos worden. Ga eens op zoek naar een nieuwe werkplek. Er zijn voldoende openbare plekken waar je terecht kunt. Denk aan een Seats2meet of bel eens een bevriende zzp’er op en werk een dagje samen. Geloof ons maar, een nieuwe plek geeft je weer inspiratie en wellicht kom je wel in contact met interessante mensen.

Zeg eens nee tegen die klus

Probeer in 2022 je grenzen aan te geven. Krijg je een opdracht binnen die jou helemaal niet aanstaat of waar je echt geen energie van krijgt? Zeg dan eens een keer nee. Dit voelt misschien in het begin gek omdat je eigenlijk nee zegt tegen inkomsten, alleen het is zeker zo belangrijk dat je ook blij wordt van hetgeen je doet! Het is echt niet raar om een keer nee te zeggen. Als je voor jezelf een weloverwogen keuze maakt, is het altijd goed.

Hopelijk hebben we je een heel stuk op weggeholpen met deze goede voornemens. Ga er even voor zitten en bedenk wat je wilt bereiken in 2022. Waar word je nou echt blij van en hoe hou je het als ondernemer weer een nieuw jaar vol!

Zet ‘m op! Heel veel succes in het nieuwe jaar.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Start die droomonderneming tijdens je studie!
Succesvol ondernemen, 9 tips - update
De toekomst van je bedrijf
Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Top 10 best gelezen artikelen op ZZP-Forum
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog