Deel dit blog
ZZP-Forum

4 Manieren om je passie te (her)vinden

2 december 2015   958 keer gelezen  Passie, Persoonlijkheid

Vind je passie

Werk vinden dat je echt leuk vindt. Waar werken niet als werken voelt, omdat je van je passie je werk hebt gemaakt. Dat klinkt te mooi om waar te zijn en voor maar weinig mensen weggelegd. De meeste mensen weten niet eens wat hun passie is, laat staan dat ze er hun beroep van kunnen maken. We kunnen je helaas geen gouden bergen beloven, maar wel 4 goede tips geven om in contact te komen met je (diep)verstopte of verloren passie.

1. Herinner waar je vroeger van hield

En niet zomaar vroeger, maar echt vroeger. Als kind. Voordat je je bewust werd van allerlei sociale conventies. Wat maakte je toen gelukkig? Klom je het liefste de hele dag in bomen? Schreef je aan je bureau verhalen? Hield je van verkleden? Omringde je je graag met andere kinderen, of trok je je liever terug? Maak een tijdslijn van vroeger naar nu en schrijf de momenten en activiteiten op die je gelukkig maakten en plaats ze op je tijdlijn. Ga dan na of ze in relatie met elkaar staan en hoe dan. Krijg inzicht in je geluk.

2. Schud passiviteit van je af

We wachten vaak op het juiste moment. Je leeft misschien in de illusie dat het juiste moment van buitenaf wordt ingegeven. Als een teken. Maar passie zit in jezelf. Jij bepaalt dus het moment. Je hoeft niet passief te zijn. Kom in actie. Jij hebt de leiding. Neem die leiding dan ook. Laat zien wat je kan, wie je bent en wat je wil. En vier je successen.

3. Doe waar je blij van wordt

Deze heb je vast al heel vaak gehoord. Maar je kan hem niet vaak genoeg horen. DOE WAAR JE BLIJ VAN WORDT. Zoveel mogelijk, waar mogelijk. Je bent het verplicht naar jezelf. Je wordt er een fijner mens van. Voor jezelf en voor anderen. Door in contact te staan met de dingen die je blij maken  kom je steeds dichter bij je passie.

4. Stap uit je comfortzone

Makkelijker gezegd dan gedaan. En misschien ook tegenstrijdig. Want je voelt je fijner bij dingen binnen je comfortzone. En buiten die comfortzone voel je je een stuk minder fijn. En de kern van dit hele stuk was toch dat je moest doen waar je blij van werd? Uit je comfortzone stappen maakt je niet blij. Waarom dan toch wel doen? Omdat je er op lange termijn wel blij van wordt. Je bent trots op jezelf, omdat je een door jezelf opgelegde grens over gaat, omdat je het avontuur aangaat en in aanraking komt met nieuwe activiteiten en mogelijkheden. Je verbreedt je wereld en vindt misschien wel een passie waarvan je niet eens wist dat je hem in je had.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Wat voor soort ondernemer ben jij?
Omgaan met een nederlaag
Zzp-vakantie (2): Voordat je op vakantie gaat
10 tips voor social mediagebruik
Start die droomonderneming tijdens je studie!

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog