Deel dit blog
ZZP-Forum

Uurtarief verhogen in 2019. Durf jij het?

6 november 2018   4501 keer gelezen  Financieel

Uurtarief verhogen in 2019. Durf jij het?

Nog een paar weken en dan is het alweer 2019. Heb jij al nagedacht over het verhogen van jouw uurtarief? Het kan je namelijk een extra zakcentje opleveren. Wij hebben een aantal goede redenen om het wél te doen voor je opgesomd.

Meer geld te besteden

In 2019 zal de economie groeien met zo’n 2,7%. Dat betekent dat de koopkracht ook stijgt en jouw klanten dus meer te besteden hebben. Een kleine prijsstijging zal dus geen kwaad kunnen.

Kosten stijgen

Ook jouw kosten zullen in 2019 flink stijgen. Onder andere je zorgverzekering, boodschappen en energierekening zullen duurder zijn. Dit komt ook door de btw-verhoging. En die hogere kosten moeten ook weer ergens gecompenseerd worden. Toch?

Denk aan de toekomst

Eigenlijk zou je gewoon bij iedere inflatie je uurtarief moeten verhogen. Als je dit namelijk niet doet, ga je steeds minder verdienen en dat is niet zo handig. Voorkom dat je stil blijft staan! Uiteindelijk wil je zoveel mogelijk winst maken dus het is goed om eens na te denken hoe je jouw winst kunt maximaliseren.

Tips

Mocht je inmiddels overtuigd zijn en jouw uurtarief willen verhogen dan hebben we ook nog een aantal tips voor je om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wees transparant

Je hoeft je nieuwe uurtarief niet geheim te houden. Het is juist goed om open en eerlijk te communiceren over de verhoging. Wees proactief en laat het jouw klanten op tijd weten. Leg daarbij ook uit waarom je de prijzen gaat verhogen. Misschien verandert er wel iets aan je dienstverlening waarmee je de prijsverhoging kunt onderbouwen.

Puntje om over na te denken

Als jij een zzp’er bent die voornamelijk btw berekent met het lage btw-tarief dan moet je de prijzen waarschijnlijk al met 3% verhogen door de btw-verhoging van 6% naar 9%. Wanneer je alleen voor bedrijven werkt is het geen probleem om daarbovenop nog eens een verhoging door te voeren. Zij kunnen die 3% namelijk gewoon weer terugvragen bij de Belastingdienst. Werk je voor particulieren dan is zo’n dubbele verhoging wel wat gortig, omdat zij wel iets merken van de btw-verhoging. Denk daar goed over na.

Marge inbouwen

Als je slim bent, bepaal je jouw uurtarief en doe je daar altijd een euro extra bovenop. Stel je werkt 800 declarabele uren per jaar, levert je dat zonder iets te doen toch maar weer mooi 800 euro extra op. Jouw tarief berekenen? Gebruik de tariefcalculator.

Neem jouw verdienmodel onder de loep

Werk je alleen maar op basis van uurtje factuurtje? Kijk dan eens of je niet op een andere manier nog geld kunt verdienen. Er zitten namelijk maar 24 uur in een dag en meer dan dat kun je niet werken, als je dat überhaupt al zou willen. Er zit dus een grens aan het aantal werkbare uren. Neem je verdienmodel daarom eens onder de loep. Mogelijk kun je producten die relevant zijn aan jouw beroep verkopen? Benieuwd naar jouw declarabele uren? Doe de urencheck.

Het zou helemaal niet gek zijn als je juist dit jaar je uurtarief zou verhogen. Er is krapte op de arbeidsmarkt dus als ze jou echt nodig hebben, zullen ze niet zo rouwig zijn om een euro meer of minder! Ga jij je uurtarief verhogen?

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Depositogarantie, wat is dat eigenlijk?
Aan welke kosten moet je denken bij het starten van je eigen bedrijf?
Regelingen voor zzp'ers tijdens coronacrisis - update
Wat betekent aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers?
Wat zijn crediteuren?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog