Deel dit blog
ZZP-Forum

Tips over kennis opdoen en hulp vragen in crisistijd

18 mei 2020   913 keer gelezen  Marketing, Netwerken

Je kunt wel zeggen dat het onzekere tijden zijn. De een zit in financieel zwaar weer, een ander ziet het als een periode van rust en bezinning en weer een ander gooit het roer volledig om en start juist een nieuwe onderneming

In tijden van crisis bestaat er geen draaiboek en moet je soms vertrouwen op je onderbuikgevoel en de mensen om je heen. In dit blog geef ik je een aantal tips en tricks die je hopelijk vooruithelpen. Van het vergroten van je online zichtbaarheid, het verzamelen van kennis tot het verlagen van je stressniveau.

Online goed zichtbaar zijn

Ga eens na of je social media kanalen en je website nog up-to-date zijn. Klopt je boodschap nog met wat je wilt uitstalen? Check ook eens je contactformulier en de links die je gebuikt op je site. Het kan zomaar voorkomen dat er ergens iets ontbreekt.

Een andere manier om je online zichtbaarheid te vergroten is het maken van een vlog of podcast. Vertel in een kort vlogbericht je ondernemersverhaal en laat zien wie je bent en wat je doet. Geen geboren vlogger? Probeer dan eens een podcast op te nemen. Ga tijdens de podcast online in gesprek met een aantal zzp’ers en kom samen tot nieuwe ideeën. Deel de vlog of podcast vervolgens online en voilà, je bent weer even zichtbaar.

De laatste tijd ontstaan er via social media sowieso veel nieuwe initiatieven en ‘hulp’pagina’s. Plaats gerust een keer een bericht of oproep in een van deze groepen. Willen samenwerken en laten zien wat je waard bent kan al leiden tot iets moois of een mogelijke match.

Vergroot je kennis, volg een (mini)college of cursus

Online vind je tal van inspirerende (mini)colleges en cursussen. Kom in korte tijd meer te weten over een actueel onderwerp. Via de website van Fontys Hogescholen bijvoorbeeld kun je interessante colleges volgen. Ook via YouTube en instituten als Harvard en Berkley kun je gratis vakken volgen. Via edX kun je kiezen uit cursussen van meer dan 140 universiteiten! Vergeet natuurlijk niet om ook eens een kijkje te nemen op het YouTubekanaal van e-Boekhouden.nl. Hierop vind je alle ins- en outs over online boekhouden.

Lees je rijk

Naast de ontspannende werking van lezen, vergroot je hiermee ook je kennis op het gebied van ondernemen. Sla je slag nu de bibliotheken weer open zijn. Hoe mooi zou het zijn als je tot nieuwe inzichten komt.

Vraag hulp

Kom je er zelf even niet meer uit? Spreek dan bijvoorbeeld af met een bevriende zzp’er, een familielid of vriend. Maak een wandeling (op afstand) en praat bij met elkaar. Wandelen is erg goed voor het hebben van een gesprek. Je stimuleert er de prefrontale cortex mee, de watte? De prefrontale cortex, dit is het plekje in de hersenen waar redenerend vermogen (door na te denken een standpunt bepalen) en zelfreflectie (het overdenken van je eigen gedachten, gevoelens en herinneringen) ontstaat. Daarnaast werkt het ook nog eens stressverlagend.

Bekijk ook welke van je bestaande klanten je nog eens kunt benaderen voor een bijpraatmoment of opdracht. Verplaats je in de klant en bekijk hoe zij het liefst benaderd willen worden.

Hopelijk hebben bovenstaande tips je geholpen of in ieder geval wat inzichten gegeven! Veel succes en sterkte gewenst in deze tijd.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Nieuwe klanten zoeken én vinden - update
Linkbuilding voor beginners
Top 10 best gelezen artikelen op ZZP-Forum
Laat jezelf zien! Juist nu.
Hoe trek jij de aandacht tijdens Black Friday?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog