Deel dit blog
ZZP-Forum

Gelukkig nieuwjaar!

4 januari 2021   847 keer gelezen  Lifestyle, Ondernemen, Persoonlijkheid

Gelukkig nieuwjaar!

Hey ondernemer! Gelukkig nieuwjaar! Wow, het is alweer 2021. Het jaar 2020 is voorbij gevlogen. Het was een bewogen jaar, waarin veel is gebeurd, daar kunnen we niet omheen. Maar een nieuw jaar betekent: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heb jij al goede voornemens voor dit jaar? Wij geven je er een paar ter inspiratie.

Hou contact met opdrachtgevers warm

Misschien heb je samen met wat opdrachtgevers het jaar digitaal afgesloten of heb je kaartjes en bedankjes gestuurd. Super attent van je. Hou dit vol! We snappen dat het wat overdreven is om elke maand een gezellig pakket op te sturen, maar af en toe een berichtje of kaartje kan geen kwaad. Door zo nu en dan van jezelf te laten horen, bij een bijzonder moment, verjaardag of andere gebeurtenis, blijven je contacten warm en toon je interesse in een ander. Maar nog belangrijker is dat je met de klant meedenkt. Dus hou contact over werk. Neem bijvoorbeeld contact met een van je opdrachtgevers op omdat je een nieuwe ontwikkeling hebt gelanceerd. Of zet een speciale actie op voor jouw meest trouwe klanten. Op deze manier investeer je in jullie relatie, wat hopelijk leidt tot nog meer mooie samenwerkingen.

Blijf in beweging

Helaas zitten we momenteel nog steeds in de vervelende coronasituatie. We hopen natuurlijk dat dit niet lang meer duurt. In de tussentijd zullen we nog steeds zoveel mogelijk vanuit thuis werken. Daarom is het belangrijk om voldoende in beweging te blijven. Ga af en toe naar buiten voor een wandeling of fiets even een rondje. Neem een break om koffie of thee te halen en doe tussendoor wat rek- en strekoefeningen. Zo blijft je lichaam soepel, wordt je rug niet stijf en raakt je lichaam niet te gewend aan het zitten. Wil je meer tips over bewegen en een goede thuiswerkhouding? Bekijk dan ook eens het blog: Wat is de juiste werkhouding?

Verbeter je slaap

Het is algemeen bekend dat slapen erg goed voor je gezondheid is. Ook al is het voor iedereen persoonlijk bij hoeveel slaap je goed functioneert, een goede nachtrust zorgt ervoor dat je fit, scherp en uitgerust bent. Om ervoor te zorgen dat je je slaap verbetert kun je de volgende stappen eens proberen:

  • Stap 1: krijg een vast ritme;
  • Stap 2: ga op tijd slapen;
  • Stap 3: verminder je schermtijd;
  • Stap 4: stel een cafeïne maximum in;
  • Stap 5: zorg dat je slaapkamer donker genoeg is.

Dit zijn natuurlijk een aantal voorbeelden. Probeer voor jezelf een manier te vinden waarop jij het beste jouw slaap kunt verbeteren.

Verminder je schermtijd

Als ondernemer sta je de hele dag aan, druk in de weer met je mail, het lezen van artikelen, het bijhouden van je boekhouding en ga zo maar door. Je hebt bijna de hele dag een scherm voor je neus, van laptop tot telefoon. Handig en snel natuurlijk, het ligt binnen handbereik waardoor je altijd en overal je zaakjes kunt bijhouden. Maar het vele gebruik van een laptop, tablet of smartphone kan ook een valkuil zijn. Zo sluipt het te lang naar je scherm kijken er gemakkelijk in. Even nog wat afwerken, social media of een nieuwspagina checken en voor je het weet ben je weer twee uur verder. Probeer daarom je schermtijd te beperken. Dit doe je al bij de instellingen van je smartphone. Hier kun je een limiet instellen. Het eindeloos scrollen over social mediakanalen of tv kijken krijgt dan een limiet. Het kan een fijn hulpmiddel zijn, al is een goede portie doorzettingsvermogen nooit verkeerd.

Ga online boekhouden

Niets is zo makkelijk als online je boekhouding bijhouden. Doe je dit nog niet? Begin er dan vandaag nog aan. Het online bijhouden van je boekhouding zorgt niet alleen voor overzicht, het bespaart ook heel veel papier, losse velletjes, een kast vol met ordners en tijd! In het online boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl worden je gegevens veilig opgeslagen en hou je zelf heel gemakkelijk al je gegevens bij. Zelf ervaren hoe eenvoudig het is? Probeer het eens gratis uit!

Er zijn wel honderd verschillende voornemens die je kunt bedenken, je eraan houden is vaak lastig, maar wij zeggen: ga er voor! Wij hopen je met deze voornemens te inspireren om van 2021 een mooi jaar te maken. Laten we hopen dat het een succesvol jaar gaat worden, waarin jij en je onderneming nog meer mogen groeien. Veel succes!

 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Klaar voor de kerst?
Thuiswerken: pas op voor deze 7 valkuilen
Denken als een ondernemer (infographic)
Coronaregels vanaf 25 februari
Voordelen van voor jezelf werken
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog