Deel dit blog
ZZP-Forum

Voordelen van voor jezelf werken

9 februari 2022   1364 keer gelezen  Lifestyle, Ondernemen

Voor jezelf beginnen heeft veel voordelen

Hey topper, wat dapper dat je voor jezelf bent begonnen. Vaak is het een sprong in het diepe, maar je krijgt er veel voor terug. Naast bepalen hoe en wanneer je werkt, zijn er nog veel meer voordelen waar jij als ondernemer van profiteert. Wij zetten ze voor je op een rij:

Telefoon van de zaak

En dan wel een hele mooie met abonnement. Een telefoon van de zaak is fiscaal super aantrekkelijk voor een ondernemer. Je mag namelijk de kosten van je mobiele telefoon, abonnementskosten en de gesprekskoten aftrekken van je winst. Ideaal toch? Zo is het voor jou nog leuker om die nieuwste iPhone te kopen. Meer weten over een telefoon van de zaak als zzp’er? Lees dit artikel eens.

Meer verdienen

Werk je in loondienst, dan heb je te maken met een vast salaris. Vaak krijg je dan uitbetaald volgens een salarisschaal. Meer verdienen gebeurt op den duur wel, maar dit gaat vaak langzaam of met kleine stappen. Werk je voor jezelf, dan kun je vaak grotere stappen maken op financieel gebied. Jij bepaalt namelijk zelf hoeveel je wil verdienen per uur. Of wat je onderaan de factuur schrijft voor jouw klant. Afhankelijk van hoeveel je verkoopt of hoeveel diensten je verleent kun je sneller meer verdienen. Let wel op dat je niet meteen te hoog van de toren blaast. Een te hoog bedrag kan er ook voor zorgen dat klanten afhaken. In dit blog lees je tips over hoe jij je uurtarief bepaalt.

Minder (be)last(ting)

Als ondernemer geef je eerst geld aan iets uit en daarna betaal je daar pas belasting over bij het doen van je btw-aangifte. Wanneer je via je bedrijf iets koopt, dan rekenen ondernemers vaak zonder btw. Omdat deze pas later wordt verrekend. Dus is een aankoop via de zaak vaak voordeliger. Dat voelt best wel fijn toch? Vergeet niet om altijd de bonnetjes van deze aankopen te bewaren. Je moet namelijk wel in je boekhouding aangeven waar je deze aankoop voor hebt gedaan.

Tip: ga online boekhouden met e-Boekhouden.nl

Met e-Boekhouden.nl is het bijhouden van je boekhouding heel eenvoudig. Met de handige app maak jein een handomdraai een foto van je bonnetje en stuur je deze meteen door naar je boekhouding. Heb je alle bonnen en facturen vervolgens netjes in je boekhouding staan? Dan zet e-Boekhouden.nl ook nog eens automatisch de btw-aangifte voor je klaar. Ideaal toch? Probeer het vandaag nog gratis uit.  

Altijd op vakantie

Vrij vragen is niet meer nodig. Werk je voor jezelf dan ben je helemaal vrij om je tijd in te delen. Wanneer werk ik, tot hoe laat werk ik? Wanneer ga ik op vakantie? Het gaat allemaal wat makkelijker. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met je baas of leidinggevende. Ook ben je harstikke flexibel en kun je op vakantie ook nog altijd wat werk doen.

Meer (belasting) voordelen

Als ondernemer loop je meer financieel risico dan wanneer je veilig voor een baas in loondienst werkt. Daarom heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende fiscale aftrekposten. Zo kun je kijken of je in aanmerking komt voor de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek, of de KOR (kleineondernemersregeling). In het laatste geval hoef je zelfs helemaal geen btw meer te betalen. Hoe fijn is dat. Let op: hou er rekening mee dat je wel aan bepaalde eisen moet voldoen wil je in aanmerking komen voor een van bovenstaande voordelen.

Werk je op dit moment nog niet voor jezelf, maar wil je dit wel gaan doen? Waar wacht je dan nog op. Durf je dromen achterna te gaan en ga er voor. Misschien kunnen deze voordelen je nog extra overtuigen. Veel succes!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Coronaregels vanaf 25 februari
Klaar voor de kerst?
De leukste flexwerkplekken in Nederland
Hoera! Je bent ondernemer!
Gelukkig nieuwjaar!
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog