Deel dit blog
ZZP-Forum

Hoe vind je opdrachten in Coronatijd?

4 maart 2021   859 keer gelezen  Ondernemen, Inspiratie, Netwerken

Hoe kom je aan nieuwe opdrachten als het land in lockdown is? Voor veel zzp’ers is dat dé grote vraag. In dit blog geven we je tips en actiepunten waar je meteen mee aan de slag kunt!

Vergroot je zichtbaarheid als zzp’er

Opdrachtgevers huren jou niet in als ze niet weten dat jij zzp’er bent. Zorg er dus voor dat jouw hele netwerk op de hoogte is van wat je kunt en doet. Ben online zichtbaar, maar laat ook offline jouw gezicht zien. Zo vergroot je stap voor stap jouw zichtbaarheid.

Maar hoe kom je dan aan die nieuwe opdracht?

  • Breid je netwerk uit! Meld je aan voor online netwerkbijeenkomsten en volg de juiste groepen via social media. Denk ook eens aan die groep met oud studiegenoten van jouw opleiding. Wie weet kom je zomaar in aanraking met jouw volgende opdracht.
  • Oud collega, ik kom eraan! Het kan zomaar zijn dat je een paar jaar in loondienst voor een baas hebt gewerkt. Boor de contacten die je daar op deed ook eens aan. Misschien hebben ze een opdracht liggen en zijn ze op zoek naar jou! Yay!
  • Meld je aan op zzp-websites. Je hoeft in deze tijden niet altijd zelf op zoek te gaan naar die ene opdracht. Soms kom je er niet uit en is een duwtje in je rug des te fijner. Wist je dat er sites bestaan waarop jij je als zzp’er kunt registreren? Komt er vervolgens een opdracht binnen die past bij jouw profiel dan krijg je automatisch een melding. Kijk maar eens op freelance.nl en werkspot.nl.
  • Ga op zoek! Speur ook eens de ‘gewone’ vacaturessites af. Wist je dat daar ook zzp-vacatures op te vinden zijn? Soms kun je zelfs aankruisen dat je een zzp-opdracht zoekt.
  • Linken maar. Ook via LinkedIn kun jij je volgende opdracht binnen hengelen. Plaats een bijdrage, zoek gericht op advertenties, stel een vraag, link je profiel aan je kennissen, oud collega’s en opdrachtgevers en laat het kanaal voor jou werken.
  • Videoboodschap! Blink jij uit in een bepaald vak, expertise of onderwerp? Neem hier dan eens een of meerdere informatieve video’s over op en bied ze gratis of tegen betaling aan. Zo laat je zien waar jij goed in bent en krijgen mensen een persoonlijk beeld van je! Dat biedt toch meer dan alleen een social media kanaal of website.

Hoe zit het met jouw reputatie?

Ben je betrouwbaar, lever je goed werk en zijn mensen tevreden? Dan gaat dat als een lopend vuurtje en zul je zien dat je ook via mond tot mond reclame zomaar eens een nieuwe opdracht binnenhaalt. Twijfel je soms bij nieuwe opdrachtgevers wat je per uur kunt vragen? Lees dan ook eens het blogje; Hoe bepaal je je uurtarief als zzp'er?

Zichtbaarheid vergroten

Dit is wellicht een inkoppertje, maar zeker geen onbelangrijk punt: je online zichtbaarheid. Zorg dat je website en social media kanalen op orde zijn zodat mensen bij jouw onderneming uitkomen. Vergroot je zichtbaarheid door eerdere opdrachten, leuke content en reviews te delen. Zet waar nodig ook eens een advertentie in. Maak je (toekomstige) opdrachtgevers enthousiast. Ze mogen weten wie jij bent en wat jij in huis hebt!

Hopelijk hebben we je met deze tips een heel stuk op weg geholpen! Verlies de moed niet, ook niet in tijden van crisis. En denk maar zo: alle grote ondernemers zijn klein begonnen. Veel succes en ga ervoor!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Gaat die opdracht weer aan je voorbij
Klanten vinden en je diensten verkopen, het blijft een lastige klus
Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Prinsjesdag 2021
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog