Deel dit blog
ZZP-Forum

Gaat die opdracht weer aan je voorbij

19 oktober 2021   787 keer gelezen  Ondernemen, Inspiratie, Netwerken

Balen zeg! Gaat die ene gave opdracht net aan je neus voorbij. Een zzp-collega was jou te snel af. Waar ligt dat nou toch aan, denk je bij jezelf. Hoe zorg je ervoor dat die opdracht de volgende keer wel naar jou gaat? Ik heb de drie beste tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: weet jouw omgeving dat je zelfstandige bent?

Weten mensen eigenlijk wel dat jij zzp’er bent en wat jij allemaal doet? Sta daar eens bij stil. Vertel je omgeving, vrienden, familie én netwerk voor welke opdrachten ze jou allemaal kunnen vragen. Ben je tekstschrijver? Laat dan eens wat teksten lezen en vertel over je werk. Promoot het, hierdoor krijg je meer bekendheid en is de kans groter dat je via via een opdracht binnenhaalt. Een mooi middel om jezelf zo op de kaart te zetten en je netwerk te bereiken is LinkedIn. Probeer die creatieve inslag te gebruiken in je berichten waardoor je opvalt tussen alle anderen zzp’ers.

Tip 2: zet je netwerk in

Vertel je netwerk niet alleen enthousiast waar je mee bezig bent, laat ze ook eens met je meedenken. Misschien heeft je buurman toevallig een mooie opdracht voor je. Of kent hij iemand die op zoek is naar een zzp’er, in de branche waarin jij toevallig werkt.

Vraag ook andere zzp’ers op welke manier zij opdrachten binnenhalen. Werven zij die op een andere manier of kennen ze net dié mensen die jij eigenlijk nodig hebt in jouw netwerk. Leer van elkaar en probeer elkaar te helpen en te inspireren. Maak gebruik van elkaars netwerk en kennis.

Tip 3: ben niet bang, ben maar eens brutaal

Een klein tikkeltje lef kan geen kwaad. Pak de telefoon bij het zien van een interessante opdracht. Stel jezelf voor en stel wat inhoudelijke vragen over de opdracht om te zien of het wat voor je is. Als dat zo is, mail dan je gegevens. Voeg ook zeker een linkje naar jouw website toe. Zet daarop wat voorbeelden van jouw werk ter inspiratie. Zo krijgen (potentiële) opdrachtgevers meteen een beeld van jouw werk. Ga voor die opdracht en ben de concurrentie voor!

Aan de slag

Nou hup, nu aan de slag. Ben niet bang om jezelf te laten zien. Onbewust straal je een heleboel uit. Dus blijf positief en ga ervoor. Laat zien wat jij kunt! Ik hoop dat ik je met deze tips een heel eind op weg heb geholpen. Lees ook eens de interessante blog: 10 zaken die je moet regelen als beginnend zzp’er.

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe vind je opdrachten in Coronatijd?
Klanten vinden en je diensten verkopen, het blijft een lastige klus
Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Prinsjesdag 2021
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog