Deel dit blog
ZZP-Forum

Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)

12 januari 2022   1384 keer gelezen  Ondernemen, Inspiratie

Blijf jezelf ontwikkelen, het is belangrijk.

Je hebt ooit besloten lekker voor jezelf te beginnen. Mooi, geen jaarlijkse contractbesprekingen en functioneringsgesprekken over je contract, persoonlijke groei en ontwikkeling meer. Maar gewoon doen waar je blij van wordt. Dat is heel prettig. Maar eigenlijk niet heel verstandig. Ook als zzp’er is het slim zo nu en dan je bedrijf, maar ook zeker jezelf eens onder de loep nemen, doelen te stellen en proberen deze te behalen.

In dit blog geven we je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken:

Tip 1: Hou je onderneming tegen het licht

Je wil een succesvolle ondernemer zijn en gaat op onderzoek uit bij andere ondernemers hoe zij het doen. Ondernemers die ieder jaar hun winst verhogen en waar het allemaal supergoed gaat. Althans, dat lijkt zo. Jij moet er alleen nog even achter komen hoe die succesformule nu precies in elkaar steekt.

Je doet onderzoek of volgt eens een training. Misschien besluit je vervolgens dat het een goed idee is om een businesscoach in te schakelen waarmee jij eens kunt sparren over de toekomst van jouw bedrijf. Waar wil je naar toe, welke doelen ga je stellen en hoe ga je ervoor zorgen dat je deze doelen behaalt. Maar is dat genoeg om écht grote stappen te maken en die gewenste groei te bereiken?

Tip 2: Kijk ook naar jezelf

Hou die spiegel eens voor. Jij bent natuurlijk de kern van je bedrijf. Wil jij je bedrijf laten groeien, dan moet je ook willen groeien als mens. Wil je het verschil maken, begin dan eerst bij jezelf. Hier zit vaak een knelpunt. Je kunt zoveel sleutelen aan je bedrijf als je wil, maar als je de echte oorzaak niet aanpakt, zal er uiteindelijk niets veranderen.

Veel ondernemers vinden dit onzin. ‘Dat heb ik niet nodig’. Het is ook spannend om je kwetsbaar op te stellen en écht tot de kern te gaan. Want zodra het over jou persoonlijk gaat, komt het natuurlijk allemaal wel dichtbij. Maar de meeste vooruitgang in businesstrajecten wordt juist geboekt op dat persoonlijke vlak. Omdat het onbewuste dan ineens duidelijk wordt, waardoor je daar mee aan de slag kunt.

Tip 3: Investeer in persoonlijke groei

Investeer daarom in jouw persoonlijke groei. Het zal je helpen om erachter te komen waar je kwaliteiten liggen en waar je juist nog aan moet werken. Je krijgt inzicht in wat je echt belangrijk vindt, waar je voor staat en waar je naartoe wil. Als je die vraag nu moet beantwoorden weet je daar waarschijnlijk niet zo snel een antwoord op. Ga er dus mee aan de slag.

Ben jij bereid om je open te stellen om je onderneming groeiruimte te geven? Ga ervoor! Of heb je dat al gedaan? Heel succes!

 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Gaat die opdracht weer aan je voorbij
Prinsjesdag 2021
Een beetje inspiratieloos?
Verkoop jij je producten al via een online platform?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog