Deel dit blog
ZZP-Forum

TIPS: zakelijke pakketten versturen

13 juli 2021   841 keer gelezen  Productiviteit, Ondernemen, Duurzaamheid

Ons land telt op dit moment meer dan 67.000 webwinkels (bron: CBS) en dit aantal neemt nog steeds maandelijks toe. Er worden dagelijks dus onvoorstelbaar veel pakketten verstuurd. Heb je een webshop, denk je erover om een webshop te starten of verstuur je noodgedwongen sinds een aantal maanden ook zakelijke pakketten? Dan zijn deze bespaartips handig voor jou!

Tip 1: Vergelijk a.d.h.v. jouw wensenlijst

Er zijn zoveel verzendende partijen waar je uit kunt kiezen, dat ik me goed kan voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk om voor jezelf een “wensenlijstje” op te stellen, zodat je weet wat je belangrijk vindt aan de partij die voor jou de pakketjes verstuurd. Denk bijvoorbeeld aan; de prijs, het milieu, de verzend duur, wil je het pakket ophalen of zelf wegbrengen, is het pakket verzekerd etc. Is jouw lijstje compleet? Dan kan het vergelijken beginnen.

Tip 2: Onderhandelen

De meeste vervoerders werken met een bepaalt prijzenschema afhankelijk van het aantal te verzenden pakketten. Hoe meer pakketten je verstuurt, hoe minder kosten je betaalt. Dit lijkt misschien alleen rendabel voor grote bedrijven maar wist je dat je ook als kleine webshop kunt onderhandelen met deze partijen? Vraag bij verschillende partijen de prijzen op en leg deze eventueel voor aan andere partijen om tot een goede deal te komen.

Tip 3: Hergebruik

Ontvang je zelf een pakket van een leverancier of komt er een pakketje retour, bewaar het verpakkings- en of het opvulmateriaal en hergebruik dit. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar je bespaart er ook geld mee, omdat je zelf geen nieuwe materialen hoeft aan te schaffen.

Tip 4: Samenwerken met andere bedrijven

Ken je andere ondernemers in je omgeving met een webshop? Bundel je pakketten. Hoe meer pakketten hoe lager de kosten per pakket.

Tip 5: Advertenties van andere bedrijven

Wanneer jij een bepaalde doelgroep aanspreekt, zijn er vast bedrijven die maar al te graag onder de aandacht komen van jouw doelgroep. Deel de verzendkosten in ruil voor een flyer of kortingscode van dit bedrijf in jouw pakket. Zorg wel dat je zelf ook achter het product/de dienst van dit bedrijf staat.

Ik hoop dat ik je hiermee aan het denken heb gezet en je met behulp van deze tips: geld, energie en ons milieu kan besparen!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe omgaan met stress?
Tijd voor een frisse wind?
Hulp gezocht, zzp’er in je bedrijf
Beweeg jij wel voldoende tijdens het thuiswerken?
Hoe registreer ik mijn uren?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog