Deel dit blog
ZZP-Forum

Beweeg jij wel voldoende tijdens het thuiswerken?

7 april 2021   831 keer gelezen  Productiviteit, Ondernemen, Inspiratie

Velen van ons kennen het inmiddels door en door. Thuiswerken. Aan de ene kant je vriend omdat je geen reistijd meer hebt. Aan de andere kant je vijand, omdat je soms de neiging hebt nét iets te lang door te gaan en veel minder dat ‘tochtje’ naar de koffiemachine maakt voor wat beweging. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Want hoe combineer je thuiswerken met wat beweging? Lees snel verder.

Tip 1 Blokje om

Heb je er wel eens aan gedacht om tijdens een belafspraak een blokje om te gaan? Waarom zou je per se achter je bureau blijven zitten als je ook een frisse neus kunt halen? Je zult merken dat je naderhand weer fris en fruitig achter je bureau zit!

Tip 2 Beweegmomentje

Plan elke dag een beweegmomentje in. De een doet dat liever voor zijn werk, de ander tijdens de lunch, maar misschien beweeg jij wel het liefst zo af en toe tussen je afspraken door. Neem een korte pauze van 5 minuten en doe wat snelle oefeningen. Het fijnst is het natuurlijk als je daar even voor naar buiten kunt. Of probeer eens een 5 minute desk workout! Die zijn er genoeg te vinden online.

Tip 3 Twee vliegen in een klap

Experimenteer eens met een ander werkritme. Wie zegt dat jij die acht uur aan een stuk moet werken? Neem bijvoorbeeld wat langer pauze en werk aan het einde van de dag wat langer door, of pak die stofzuiger tijdens je middagdip zodat je daarna nog even door kunt. Voordeel is dat jij aan het einde van de dag een opgeruimd huis hebt, je werk is gedaan en je hebt bewogen. Dat zijn twee, nee drie vliegen in een klap!

Lees ook eens het blog Blijf gezond en stressvrij tijdens je werk en ontdek hoe je gezond en stressvrij je dag doorkomt.

Tip 4 Sta op!

Sta elk uur minstens een keer op van je bureau, dat zorgt voor een betere doorbloeding en je blijft veel fitter. Tegenwoordig zijn er ook bureaus die je met een druk op de knop kunt omtoveren tot een sta-bureau. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld een keer per uur of half uur even een paar minuten staand werkt.

Wil je nog vaker even staan of een stukje lopen? Pak dan een kleiner drinkglas, zodat je vaker een  wandeling naar de keuken maakt. Meer drinken betekent ook meer toiletgebruik! Pak eens een ander toilet, niet de dichtstbijzijnde, maar die andere.

Tip 5 Wat eten we?

Weet je al wat je ’s avonds gaat eten, maar heb je de boodschappen nog niet in huis? Dat betekent beweging! Pak de fiets of loop eens naar de winkel in plaats van die boodschappen altijd maar met de auto te halen. Zo zorg jij voor je ommetje en heb je meteen alles in huis voor die gezonde maaltijd.

Tip 6 Werkhouding

Wist je dat een goede werkhouding je een stuk fitter houdt, dan wanneer je onderuit gezakt achter je bureau zit? Maar wat is dan precies die juiste houding? Lees er alles over in het blog: Wat is de juiste werkhouding?

Het is natuurlijk logisch dat je de ene dag meer beweegt dan de andere dag. Bedenk je daarom ’s ochtends wat je beweegdoel is voor die dag. Door er bewust over na te denken zul je merken dat je er meer mee bezig bent. Vraag ook eens advies aan collega-thuiswerkers, hoe gaan zij hier mee om. Hopelijk mogen we over een tijdje weer naar kantoor, voor dat gezellig praatje bij het koffieapparaat. Tot die tijd, hou nog even vol en lees deze thuiswerktips eens door voor een fijne thuiswerkplek.

Succes!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Wat is de juiste werkhouding?
Ga lekker duurzaam ondernemen
Hoe omgaan met stress?
Blijf jezelf ontwikkelen zzp’er! (2)
Wat zijn jouw goede voornemers zzp’er?
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog