Deel dit blog
ZZP-Forum

Tijd voor een frisse wind?

27 oktober 2021   1005 keer gelezen  Time management, Productiviteit, Ondernemen

Tijd voor een frisse wind in je leven.

En nee, dan bedoel ik niet, zet het raam eens open. Ik bedoel, ben je klaar voor iets nieuws? Soms lijkt het alsof je stilstaat. Je komt niet vooruit met je onderneming of je hebt geen inspiratie. Vervelend. Laat dit los. Het is tijd voor een frisse wind. In dit artikel geef ik je drie tips waardoor jij geprikkeld wordt voor nieuwe input en ideeën. Ik zeg wel eens, stilstaan is achteruit gaan. Dus ga ervoor.

Tip 1: Laat maar waaien

Soms wordt dit wel eens gezegd als je iemand even een beetje links moet laten liggen. “Oh, laat maar even waaien”. Ik doel nu letterlijk op de wind. Als jouw hoofd vol zit van de afgelopen periode, is niets zo lekker als je koppie even helemaal leegmaken. Waar kun je dit nou beter doen, dan aan het strand met je hoofd in de wind? Denk maar eens aan een lange strandwandeling waar het flink waait. “Echt even uitwaaien”. Wil je openstaan voor iets nieuws, dan is het goed om eerst even te relativeren en los te laten wat jou in de weg zit. Zo maak je ruimte in je hoofd, waardoor er meer plek ontstaat voor nieuwe ideeën. Probeer het maar eens!

Tip 2: Creatie stimulatie

Merk je dat je helemaal lekker zen over het strand aan het uitwaaien bent en popt er toch ineens een idee in je op? Negeer dit dan niet, maar schrijf het zo snel mogelijk op. Een (goed) idee kan op de gekste momenten in je opkomen. Zorg er dus voor dat je of een klein notitieblokje meeneemt of nog makkelijker, maak even snel een aantekening in je telefoon. Laat je gedachten de vrije loop. Het kan zijn dat je denkt, dit idee schrijf ik niet op, het is gek en waarschijnlijk doe ik er niets mee. Wees niet te streng voor jezelf. Schrijf juist alle ideeën op. Hoe gek ze misschien ook zijn. Je kunt later altijd nog kijken of je bepaalde ideeën clustert of negeert. Wie weet komt er uit een eerder idee dat je hebt opgeschreven, vervolgens nog een ander (veel beter) idee. Doordat je toegeeft aan deze manier van denken, zul je merken dat er vaker ideeën in je opkomen. Een beetje stimuleren is dus nooit verkeerd.

Tip 3: Waai mee met de wind

Ofwel, go with the flow. Heb je een bepaald idee wat je gaat uitwerken, ga er dan gewoon voor! Soms is het goed om een idee tot in de puntjes uit te werken en een planning te maken. Maar het is ook wel eens lekker om gewoon aan te slag te gaan. En dan zie je wel waar het eindigt. Je idee tussentijds bijsturen, openstaan voor nog meer creativiteit of je idee nog sterker maken, is dan goed te doen. Durf jij het aan om jezelf en je idee te laten gaan? Of hou jij toch liever van een uitgewerkt plan?

Zo, ik heb je wat tips gegeven en hopelijk inspireren deze je. Wees niet bang om los te laten en open te staan voor iets nieuws. Besluit jij om eerst eens lekker uit te waaien? Pas dan wel op dat je niet wegwaait. Meer tips over inspiratie lees je in dit blog!

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Hoe omgaan met stress?
Hulp gezocht, zzp’er in je bedrijf
Hoe registreer ik mijn uren?
5 tips voor een betere concentratie
Time management. Hoe het wel werkt
Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog